Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, yaklaşan milletvekililiği seçimleri ile ilgili olarak, “Karabük’te bir işadamı, yatırımcı veya ufku geniş sanayi ve ticaret erbabını temsil edebilecek, Karabük’ün en kılcal damarlarına kadar olan bütün insanların sorunlarıyla ilgilenebilecek bir kişi olarak ihtiyaç duyulduğu noktada biz olmayız demeyiz” dedi.

Karabük TSO Sedat Namal, ana gündemlerinin 9 Ocak 2015’te Karabük’e gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na Karabük’ün ve sanayicinin sorunlarını masaya yatırmak olduğun söyleyerek, “Kayak merkezi, Karabük’te yapılacak havalimanı ve diğer yatırımlar siyasilerin ilgi alanında. Biz bu noktada destekleyici oluruz. Bizle ilgili olan konularda da işin kaptanı ve önderi vaziyetindeyiz. Eskipazar Serbest ve Endüstri Bölgesi’nin çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ediyoruz. 9 Ocak’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunum yapacağız. Başkan Davutoğlu il kongresine gelecek ve akşam iş yemeğinde ise TSO olarak kendilerini misafir edeceğiz. İşadamları ve sanayicilerimizle sohbet ortamını sağlayarak Karabük’le ilgili konuları orada masaya yatıracağız” dedi.

“İHTİYAÇ DUYULDUĞU NOKTADA BİZ OLMAYIZ DEMEYİZ”

Son günlerde siyasette adının sürekli lanse edilmesi ve milletvekili adaylığı noktasındaki düşünceleri sorulan Namal, “ Bende iki yol vardır Biri yok, biri var olan. Yapımda net kişilik vardır. Geçmişimizde siyaset olduğu için bunun yakıştırmalarını yapan halkımız, olmasını isteyen eşimiz dostumuz vardır. Tabiki rakip olarak görenlerde vardır. Diğer bir boyutta ise olmasını istemeyenler de var. Biz her türlü herkese saygı duyarız. Karabük’te bir işadamı yatırımcı veya ufku geniş ticaret ve sanayi erbabını temsil edebilecek Karabük’ün en kılcal damarlarına kadar olan bütün insanların sorunlarıyla ilgilenebilecek bir kişi olarak, ihtiyaç duyulduğu noktada biz olmayız demeyiz. Bu noktada çok erken. Bunu yorumlarken, şuanda ana işimizle iştikal oluyoruz. Seçimle ilgili gerekli zamanlar ve dilimler ile müracaat süreleri var. Hangi partiden aday olacaksanız o partinin işleyiş kuralları var. Onlar yeri zamanı geldiğinde konuşulur. Şuanda bizim ana gündemimiz 9 Ocak’ta sayın Başbakanımızı misafir etmek ve sanayicinin işadamının sorunlarını masaya yatırmak. Eskipazar Serbest ve Endüstri sanayi bölgesi ile Eflani ve Yenice’nin ihtisas organize sanayi alanı göstererek gerekli teşvik ve hibelerden yararlanmalarını sağlamak bizim ana görevimiz. Karabüklüler kendilerine layık ve hizmet edecek insanları seçecektir” ifadesinde bulundu.

2014 yılında Karabük TSO olarak gerekli bütün çalışmalarımı yıl boyunca yaymaya çalıştıklarını da kaydeden Namal, “ Yönetim kurulu Başkanı olarak Sedat Namal’ın başarılı oranı yüzde 80’dir yüzde yüz değildir diyorum. Bizimde noksanlarımız eksikliklerimiz vardır. Zaman zaman yurt dışı görevlerinden dolayı Karabük’te bulunamadığımız zamanlar vardır. Bundan sonra Karabük halkının ve sanayicisinin yararına ne olacaksa bunlarla ilgili hizmeti yürütürüz” dedi.