AK Parti Yenice İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi yapıldı. Belediye Düğün Salonu’nda tek listeyle gidilen kongrede, 465 delegenin oyunu alan Sabri Tom, yeniden başkanlığa seçildi.

Kongreye, Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti Karabük eski Milletvekili Cumhur Ünal, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sedat Namal, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Yortan Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, partisinin ilçede yaptığı çalışmaları ve hükümetlerinin yatırımlarını anlattı.

AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ise, AK Parti’nin 2001 yılında kurulduğunda Yenice’de çok mücadeleler verdiklerini analtarak, “ Girişteki 3 tünelin etrafından dolaşarak geçiyorduk. Şimdi çok şükür tünellerimiz, yollarımız dört dörtlük yapıldı. Bu hizmetlerin hepsinin altında AK Parti’nin imzası bulunmaktadır. Muhalefetteki partiler laf üretiyor. Bizler ise icraat üretiyoruz. Biz milletimize hizmet ediyoruz. Hizmet etmeye de devam edeceğiz. Yenice’ye de hizmet etmeye devam edeceğiz. Partimize sahip çıktığımız sürece Yenice daha da güzelleşecek. Şu süreçte bakıyoruz, Yenice Belediye Başkanımız Zeki Çaylı’nın yaptığı hizmetler ile Yenice şehir olma yolunda ilerliyor. Yenice’nin her yeri güzelleşiyor ve her geldiğimizde yeni icraatlar ile karşılaşıyoruz. Buda tabii ki partimizin, iktidarımızın desteği ile oluyor. Onun için partimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

“ABDÜLHAMİD HAN’IN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Filyos Liman Projesi’nden de bahseden Saylar, “Şuada Yenice’den 50 km uzakta bir Filyos Projemiz bulunmaktadır. Bu Filyos Projesi yıllardır konuşulmaktaydı. Bu proje Abdülhamid Han’ın hayaliydi. Bu projeyi gerçekleştirmek bizlere AK Partimize nasip oldu. Milletvekillerimiz, teşkilatlarımız gece gündüz bunun için çalıştı. Şuanda Filyos projesinde kazma vurulacak duruma gelindi. Filyos projesi gerçekleştiği zaman hem Türkiye ekonomisinde hem de Karabük ekonomisine inanılmaz fayda sağlanacak. Tabi buradan 50 km uzakta olması hasebi ile Yenice’ye de çok büyük fayda sağlayacak. Bu liman bittiği zaman Yenice’yi hayal bile edemiyorum. Bu projeye sahip çıkmalıyız. Filyos projesi bittiğinde Yenice çok daha farklı bir konuma kavuşacak” ifadesinde bulundu.

Konuşmalarından ardından yapılan kongre sonucunda, Sabri Tom’un yönetimi iseşu isimlerden oluştu:

“Yaşar Çaylı, Hanife Beytekin, Seyfettin Demirci, Ahmet Mısırlı, Sevim Ören, Yaşar Ali Mısırlı, Mustafa Zafer Çaylı, Veysel Karakaş, Dursun Kızılsu, Mustafa Toprak, Tevfik Gökmen, Nuray Elieyioğlu, İlknur Beşevli, Mevlüt Kayaoğlu, Muharrem Telli, Mehmet Yılmaz, Adnan Kalaycı, Yüksel Sugeçti ve Kerim Kayalı”