Karaman Belediyesi, 2014 yılı bütçe görüşmelerini tamamladı. Görüşmeler sonunda kabul edilen bütçe 141 milyon TL olarak meclisten geçti.

Belediyenin öngörülen 2015 bütçesi 141 milyon TL olarak meclisten geçti. Karaman Belediyesi Meclisi 2015 yılı için öngörülen bütçe görüşmelerini sonuçlandırdı. Bütçe oluşturulurken, 2014 yılı Temmuz ayında karara bağlanan, Yatırım ve Çalışma Programı, Stratejik Planı ve Performans Programı esas alındı.

Yatırımcı birimler olan Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü bu bütçeden en büyük paya sahip birimler oldu. Yatırımcı birimler bütçenin toplamda yüzde 59’una sahip. En büyük pay alan birim ise Fen İşleri Müdürlüğü oldu.

2015 Yılında Yatırıma 40 Milyon

Öngörülen ve açıklanan bütçe rakamlarında en büyük pay yatırıma ayrıldı. 40 milyon TL olarak öngörülen bütçe ile 2014 yılı, Karaman Belediyesi için yatırımlarla dolu bir yıl olacak.

Belediyeler Kanunu’na göre yıllık bütçede belediyelerin personel giderleri, gerçekleşen bütçenin yüzde 30’unu aşamaz şeklinde belirlenmiştir. Karaman Belediyesi’nin 2015 yılı bütçesinde öngörülen rakam ise yüzde 18 olarak belirlendi.