Karaman Belediyesi, dün öğlen saatlerinde etkili olan kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklardaki kar temizleme çalışmalarında tüm imkanları seferber ediyor.

Karaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kar yağışının başladığı andan gece saatlerine kadar 4 greyder, 5 kepçe 4 tuzlama aracı, 2 sulu tuzlama aracı ve 50 kişilik bir ekiple ile kar temizleme çalışmalarını yürüttü. Saat 22.30’a kadar devam eden çalışmalar sabah saatlerine kadar aralıksız devam etti.

1980 YILINDAN BU YANA EN YOĞUN KAR YAĞIŞI

Gece boyunca kar yağışının devam etmesi ile kar kalınlığı 47 santimetreye ulaştı. Karaman Belediyesi sabah erken saatlerde bir kriz masası oluşturdu. Sabah 06.30’da oluşturulan kriz masasında çalışmalar yakından takip edildi. Özel sektörden kiralanan 4 adet JCB ve 2 adet iş makinesi çalışmalara katıldı.

Karaman Belediyesi Başkan Vekili Reşit Kızıldeniz çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Meteoroloji Müdürlüğünden aldığımız verilere göre Karaman’da 1980 yılından bu yana en yoğun kar yağışı ile karşı karşıyayız. Kar Kalınlığı 47 santimetreye ulaştı. Metrekareye düşen kar yağışı 68 kilogram kar yağışının başladığı andan itibaren ekiplerimiz hummalı bir çalışma yürütüyorlar. Önceliğimiz sağlık kuruluşlarına giden yolları açmaktı. Bu sabah itibari ile diğer kurum ve özel sektörlerden temin ettiğimiz kepçe greyder ve iş makineleri ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca ekiplerimiz kaldırımlara biriken karıda hızlı bir şekilde temizlemek için çalışıyorlar” dedi.

“650 KM YOL AĞI VAR”

Başkan Vekili Kızıldeniz, “Karaman’da 2 binin üzerinde ana ve ara yol bulunmakta. Bu yolların toplam uzunluğu 650 kilometre civarında. Ekiplerimiz ana yollarda bulunan karı temizlemek sureti ile trafik akışını güvenli bir hale getirdiler. Bu sabah itibari ile mahallelerimizdeki ara yollara girdiler. Şu anda çalışmalarda geldiğimiz noktada sorunu önemli ölçüde azaltmış durumdayız. Kısa süre içerisinde bu ara yollarda bulunan karıda temizleyeceğiz. Vatandaşlarımızdan, zorunlu olmadıkça araçla trafiğe çıkmamalarını ve toplu taşıma araçlarını kullanmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda sabırlı olmalarını temenni ediyorum” diye konuştu.