Karaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilciliğinin katkıları ile açık ve kapalı ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklara verilmek üzere alınan satranç takımları törenle yetkililere teslim edildi.

Satranç takımlarının teslim edilmesi törenine, Karaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilcisi ve Milli Satranç Hakemi Mustafa Eroğlu ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan ve Kurum Müdürü İshak Yıldırım’da katıldı.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sami Çağlayan burada yaptığı konuşmada, Karaman M Tipi Kapalı Cezaevinde bugün itibarıyla 556 hükümlü ve tutuklu, açık cezaevinde ise 210 hükümlü bulunmaktadır. Bunların içerisinde kadın, çocuk ve terör hükümlüleri de bulunmaktadır. İnfazdaki temel amaç, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması ve kötü alışkanlıklardan arınıp iyi alışkanlıklar edinilmesi olduğundan ceza infaz kurumları artık bir infaz kurumundan çok aynı zamanda bir eğitim kurumu durumundadır" dedi.

Savcı Çağlayan, konuşmasının sonunda Karaman Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Karaman İl Temsilciliğine mahkumlara verilme üzere getirdikleri satranç takımlarından dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından getirilen 53 adet satranç takımı ile 20 adet eğitici kitap yetkililere teslim edildi.