Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında sahipli ve sahipsiz hayvanların mikroçip ile takip edilerek kayıt altına alınması için kimliklendirme uygulaması başlattı.

Bu kimliklendirme uygulaması sayesinde sokak hayvanları herhangi bir bulaşıcı hastalık tehlikesine karşı kontrol altına alınarak, bakımları, rehabilitasyonları ve tedavileri yapılmış olacak. 2015 yılı başından itibaren tüm illerde sahipli ve sahipsiz hayvanlara mikroçip uygulaması zorunlu olacak olup, yapılan işlemler Orman ve Su İşleri Bakanlığı Yaban Hayatı Bilgi Sistemine kaydedilerek kimliklendirilmiş olan hayvanların düzenli olarak internet üzerinden takibi yapılacak. Özellikle sahiplenilmiş hayvanların tekrar sokağa bırakılmasının önüne geçecek bu uygulama sayesinde tüm hayvanlar kayıt altına alınmış olacak.

Karaman’da da bu uygulamanın hayata geçirilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü ve Karaman Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından Karaman Belediye Başkanlığı binasında Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü teknik personeline uygulama hakkında bilgi verilerek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından alınan 350 adet mikroçip, 350 adet kulak küpesi ve 1 adet okuma cihazı teslim edildi.