Karaman İl Emniyet Müdürlüğü, öğrenci servisi, taksi ve dolmuş şoförlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı.

Piri Reis Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve 200’e yakın şoförün katıldığı bilgilendirme toplantısına katılan İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Karaman’daki kazaların önlenmesi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Yapılan çalışmalar neticesinde kazaların azaldığını vurgulayan Şahne, kazalarda yüzde 5’lik bir düşüş yaşandığını aktardı. Yolcu taşıyan şoförlerden araçlarını daha dikkatli kullanmalarını isteyen Şahne, "Karaman’da meydana gelen kazaların nasıl oluştuğunu Trafik Şube Müdürümüz tespit etti. Genelde kazaların kavşaklarda olduğunu gözlemledik. Buna göre çalışma yaptık. Trafik noktasında sizin desteğinize ihtiyacımız var. Şoförlerimizin trafik kurallarına uymalarını rica ediyorum. Bunun haricinde çocuklarınızı eşlerinizin o araçlara bindiklerinde sürücünün aracını nasıl sürmesini istiyorsanız aracınızı o şekilde kullanın. Aracınıza binen müşterilere kendi eş ve çocuklarınıza, yakınlarınıza o sürücü arkadaşlarım nasıl davranmasını istiyorsanız aynı uygulamayı sizde yapmanızı istiyorum. Karaman’da sağlıklı huzurlu olması için sizlerin de desteğini bekliyoruz" dedi.

Emniyet Müdürü Şahne’nin yaptığı konuşmanın ardından Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından şoförlere trafikle ilgili konularda bilgiler verildi.