Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Edebiyat Fakültesi ile Kamil Özdağ Fen Fakültesinin mezuniyet törenleri gerçekleştirildi. Törene KMÜ Rektör Yardımları Prof. Dr. Ercan Oktay, Prof. Dr. Birol Üner ile davetliler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Şeyma Altay isimli öğrenci tarafından sultan-ı yegah isimli şarkının seslendirilmesiyle başlayan törende üniversitenin tanıtımının yapıldığı film gösterimi gerçekleştirildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi birincisi ve Tarih bölümü mezunu Türkan Atseven, "Bana tarihi daha çok sevdiren, öğrencisi olmaktan onur duyduğum hocalarıma, biriktirdiğim güzel anılarda yanımda olan arkadaşlarıma, görev yaptığım kurumdaki birim amirim ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ayrıca hayatım boyunca beni koruyup kollayan, her tökezlediğim zaman beni tutan, umudum tükendiğinde ışık olup yolumu aydınlatan aileme şükran ve minnetlerimi sunuyorum" dedi. KMÜ Kamil Özdağ Fen Fakültesi birincisi ve Matematik bölümü mezunu Halime Yılmaz ise, “Üniversite bizlere çok şey kattı. Emeği geçen bütün hocalarıma ve aileme teşekkür ederim" dedi.

“Zihin ve gönül heybenizi kıymetli bilgilerle zengin kılmaya devam edin”

Törende konuşan Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Turan Karataş, yaşamakta olduğumuz hayatı ’hepimiz için biricik ve bir kerecik, bütünlemesi tekrarı yok’ şeklinde tarif ederek gençlere şöyle seslendi: “Hayatın yeni ama zorlu safhasına adım atıyorsunuz. Belli bir amaç doğrultusunda ve daha bilinçli bir yaşam için kararlı olmanız gereken günler başlıyor. Anne babalarınız sizi yalnız bırakmayacak ama biraz daha kendi başınıza var olma bilincini ve duygusunu taşımalısınız. Yaşadığınız her anı güzelliklerle, iyiliklerle, verimlilikle doldurun. Zihin ve gönül heybenizi kıymetli faydalı bilgilerle zengin kılmaya devam edin.”

“Rızkı verene güvenin ve endişeye kapılmayın”

Mezun olan öğrencilerin anne ve babalarına da seslenen Prof. Dr. Turan Karataş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Saygıya layık anne ve babalar, bu gençler sizin kanadınız olmadan uçamaz. Biz KMÜ ailesi olarak onları hayata hazırlamaya çalıştık ama bu bir başlangıçtı. Bundan sonra gençlerin önünde daha büyük engeller var. Lütfen, ’okul bitti, bir an önce iş bul’ gibi baskılarda bulunmayın, destek olun. Rızkı verene güvenin ve endişeye kapılmayın. Herkese saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Gençler, yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

“Deneyimlerinizi hayatınız boyunca insanlığın menfaatine kullanacaksınız”

KMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Oktay ise, “Sevgili arkadaşlar, bugün her ne kadar sonmuş gibi düşünülse de bugüne kadar elde etmiş olduğunuz kazanımların ileride kullanılacağı uzun bir sürecin başlangıcı olarak bilinmeli ve algılanmalı. İnşallah sizler bugüne kadar elde etmiş olduğunuz deneyimleri hayatınız boyunca insanlığın menfaatine olmak üzere kullanacak sağlıklı, huzurlu, mutlu günler yaşayacak ve ülkemize layıkıyla hizmet edeceksiniz. Bu inançla hepinize hayatınızda başarılar diliyor, saygılar sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından mezun öğrencilerin fotoğraflarından oluşan slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra okul birincileri Türkan Atseven ve Halime Yılmaz ile dereceye giren öğrencilere diplomaları ve hediyeleri takdim edildi. Ayrıca 10-14 Nisan tarihlerinde Antalya’da düzenlenen Üniversitelerarası Wushu Şampiyonasında üçüncü olan Behiye Durmaz’a da hediyesi takdim edildi. Öğretim üyeleri tarafından tüm mezunlara belgelerinin verilmesiyle birlikte kep atma merasimine geçildi. Edebiyat ve Kamil Özdağ Fen Fakültelerinden mezun olan öğrenciler hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı.