İstanbul’da bulunan Rumeli Köprülüler Derneği’nden bir grup Karaman’a gelerek atalarının göç ettiği toprakları ziyaret etti.

Yaklaşık 500 yıl önce Karaman’dan balkanlara göç eden Karamanlıların kurmuş olduğu Rumeli Köprülüler Derneği üyeleri, Karaman’a gelerek hasret giderdi. Dernek üyeleri daha sonra bir otelde düzenlenen gece de bir araya geldi. Belediye Başkan’ı Ertuğrul Çalışkan’ın çeşitli toplantılara katılmak üzere il dışında olması nedeni ile derneğin davetine Belediye Başkan Vekili Muzaffer Özdal katıldı. Rumeli Köprülüler Derneği Başkan’ı Ercan Gençer, gecenin sonunda, Karaman Belediyesi’nin yaptığı çalışmalardan ve kendilerine olan desteklerinden dolayı Başkan Vekili Muzaffer Özdal’a bir plaket takdim etti.

Rumeli Köprülüler Derneği’ni Karaman’da ağırlamaktan ve nazik davetlerinden dolayı memnuniyetini dile getiren Başkan Vekili Özdal, “Yıllar önce bir takım nedenlerden dolayı göç etmek durumunda kalan hemşehrilerimizi kendi öz yurtlarında ağırlamak bizim için bir onurdur. Sayın Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan il dışında olmasından dolayı davetinize icabet edemedi. Belediye Başkanımız ve kurumumuz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.