Karaman Valisi Süleyman Kahraman yayınladığı mesajında;


“ Dünyanın en uzak köşesinde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden bile anında haberdar olmamızı sağlayan gazetecilik, çağımızın en dinamik mesleklerinden biridir. Görevini sürdürürken meslek ilkeleri ve ahlakından ayrılmayan, ülkenin ve halkın çıkarlarını savunan, bağımsız ve güçlü basın, demokrasi için yaşamsal öneme sahiptir.
Görevlerini icra ederken, her türlü yıpranmaya maruz kalan, güçlükler ve sorunlar yaşayan gazetecilerin, yaşadıkları tüm olumsuz koşullara rağmen görevlerini büyük bir şevk ve içtenlikle yerine getirmektedirler. 
Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basınımızın, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi vardır. İlimizde de bu önemli göreve katkıda bulunan, yerel ve ulusal basının temsilcileri olan değerli basın mensuplarımız, vatandaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmesi önem arz etmektedir.
Her türlü özveride bulunarak görevlerini tüm olumsuzluklara rağmen yerine getirmeye çalışan basınımız mutlaka güçlendirilmelidir. Çünkü güçlü bir basın görevini daha rahat yerine getirecektir. Fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin görevidir. 
Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.


AK Parti Karaman İl Başkanı, Süleyman ATİK basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından olduğunu vurguladı.
Başkan Atik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kamuoyunu bilgilendirme görevini yerine getiren basın mensuplarının, halkımızın sağduyulu bir şekilde biçimlendirilmesi, ilmek ilmek dokunması, yönlendirilmesi,bilgilendirilmesi adına çok önemli bir görevi yerine getirdiklerine dikkat çekti. 
Demokrasinin vazgeçilmez unsuru ve temel taşlarından biri olan, özellikle yerel basına emek veren tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü yürekten kutluyorum. Ülkemizdeki her alanda görülen büyüme ve gelişme hamlelerinin kamuoyuna etkili ve verimli bir şekilde sunulmasının yanında, ülkemizdeki demokratikleşme sürecine de önemli bir işlerlik kazandıran, halkın gözü ve kulağı olan, zor şartlar altında bu görevi yürüten güçlükle gazete çıkaran, yayıncılık yapan arkadaşlarımızın çabaları takdire şayandır. Yaşadığı şehrin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan gazetecilerimizin yorum ve görüşleri ülkemizin gelişmesi açısından son derece önemlidir. İletişimin temel taşlarından ve demokrasinin işlemesini sağlayan en önemli kurumlardan biri olan basın, bireylerin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde etkili bir araçtır. İletişimin en etkili kanallarından olan basın halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesidir. 
Tüm Anadolu illerinde olduğu gibi Karaman’da da yerel basınımız hayatiyetini sürdürmekte, vatandaşımız ve devlet arasında köprü görevi yaparak ilimizin gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedir. Medya kuruluş sahiplerinin büyük özverilerde bulunarak kurumlarını ayakta tutmaya çalışırken, çalışanların da çok sevdikleri mesleklerini her türlü olumsuzluğa rağmen icra etmek için ellerinden gelen gayreti gösteren, Kıt kanaat imkanlarla hizmet üretmeye çalışan basın mensuplarının verdiği mücadeleyi tebrik ediyorum. Bu vesileyle radyo, dergi, internet, gazete ve televizyonumuz başta olmak üzere medyamızın her türlü kolunda çalışan halkımızın haber alması, aydınlatılması yolunda gecelerini gündüzlerini seferber eden basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutlar yeni yılda başarılarının devamını dilerim” dedi.

BAŞKAN UĞURLU’NUN “10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLERİ GÜNÜ” MESAJI

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu 10 Ocak Çalışan Gazetecileri Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Uğurlu mesajında, “Çeşitli zorluklar içerisinde toplumun bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi ve aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getirmektesiniz. Büyük fedakârlık ve özveri ile çalışan siz değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en içten dileklerimle kutlar, başarılarınızın devamını dilerim.” dedi.


Karaman Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayınladı.
Memur Sen’den yapılan  açıklamada, bir ülkede demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesinin, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlı olduğu bildirdi.
Özdemir, yaptığı  açıklamada, halkın sesi olma görevini üstlenen bağımsız ve özgür basının, düşünce özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu vurguladı.
Basın kurumlarının, toplumu aydınlatan ve güç veren, ülkenin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen kurumlar olduğunu belirten Özdemir, bir ülkede demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesinin, basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu bakımdan, özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez kurumu olan basın-yayın kuruluşlarımızda; toplumun aydınlatılması, bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi yolunda önemli bir görevi ifa eden ve fedakârca çalışan basın mensuplarımızın çalışma şartlarını kolaylaştırmak, onlara gereken desteği ve katkıyı sağlamak, toplum olarak hepimizin de görevidir.
Gazetecilerin çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması, hak ve özgürlüklerinin evrensel hukuk normlarına kavuşturulması, kuşkusuz basınımıza güç kazandıracaktır.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Nuriye Ulu yaptığı açıklamada;


Bizlere ışık tutan, halkın gözü, kulağı olan,ülkenin geleceği ve milletin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru, tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen önemli bir güç olan gazetecilik mesleğini, çoğu zaman zor şartlarda yürütmeye çalışan ve bazen şiddete maruz kalan gazetecilerin 10 Ocak Gazeteciler gününü kutlar başarılarının devamını dilerim.”