Belediye Encümen Salonu’nda saat 12.00’de başlayan basın toplantısında Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik, Meclis Başkan Vekili Nadir Nas, Başkan Yardımcıları Hacı Osman Ünüvar ve Mehmet Tekin’de Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’ya eşlik etti.

            Bazı basın yayın organlarında hakkında çıkan haberlere açıklık getiren Başkan Uğurlu; Bizi yıldırmak ve önümüze geçmek için yapılan bu engellemelerle hiç kimse bir yere varamaz.” dedi.

Yetersizliği yüzünden görevden alınan 2 başkan yardımcısının saçma sapan iftiraları ve asılsız iddialarıyla Karaman’ı ülke gündeminde zor duruma soktuklarını söyleyen Başkan Uğurlu: “Görevden aldığım 2 Başkan Yardımcısı, şahsımı hedef alan ve asılsız iddiaları içeren ve büyük kısmı da kendilerinin görev yaptığı dönemde gerçekleşen 16 ayrı iddiayı şikâyet konusu yapmışlardır. Bu şahısların dilekçeleri üzerine görevlendirilen müfettişler gerekli incelemeleri yapmış mevzuatlar doğrultusunda olduğu için soruşturmaya gerek görmemişlerdir.

Daha sonra durumu içine sindiremeyen bu kişiler iddialarını Etik Kurulu’na götürmüşlerdir. Etik Kurulu titiz ve özen göstermeden hazırladığı raporda 6 konudaki iş ve işlemlerin etik olmadığı kanaatine varmış, bunun üzerine belediyemiz raporu kabul etmeyerek kararın tarafımıza tebliğ edilmesinden sonra Ankara 17. İdare Mahkemesine iptal davası açmış ve yürütmenin durdurulmasını talep etmiştir. Bir kere Etik Kurulu kararları tavsiye niteliğinde ve yargıya açıktır.

Özellikle gündeme getirilen ve benim bir şahsı belediyeden parasını ödeyip, evimde çalıştırdığım iddiası doğru değildir. İlgili kişiye önce mevzuat çerçevesinde sosyal yardım yapılmış, birkaç ay sonra yine yardım için tarafıma geldiğinde evimde çalışıp çalışmayacağı kendisine sorulmuş ve çalışabilirim deyince yaklaşık 13 ay ev işlerine yardımcı olmuştur. Karşılığında sigortası bizzat tarafımdan yatırılmış, ücretleri şahsım tarafından düzenli olarak ödenmiş ve ilgili makbuzlarıyla kayıtlara geçmiştir.

Bir yakınımı KPSS’yi by-pass edip öğretmen olmasını temim için işe alıp Özel Kalem Müdürü yaptığım iddiası da tam olarak gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili, İş-Kur aracılığı ile belediyemizde işe girmiş, bir süre işçi olarak çalışmış ve yabancı dil bildiği için de Özel kalemde kendisinden istifade edilebileceği düşünülerek Özel Kalem kadrosuna atanmıştır.  Ne var ki ilgili kişi kadroya kavuştuktan bir müddet sonra ‘Ben burada görev yapamayacağım, mesleğimi yapmak istiyorum’ demiştir. Burada çalışmak istemeyen bir kişiyi kızmama rağmen tutmanın bir fayda sağlayamayacağı düşüncesi ile muafakatı verilmiş ve belediyemizden ayrılmıştır.  Bir anlamda yabancı dil bilgisinden istifade etmeyi düşündüğüm ve şahsen de tanıdığım bu kişi beni de istismar etmiştir” dedi.

Geçtiğimiz gün Ankara’ya giderek iddialara ilişkin hazırlanan raporları Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi’ye sunduğunu belirten Belediye Başkanı Uğurlu, onun dışında Belediye ve şahsıyla ilgili ne İçişleri Bakanlığı nezdinde ne de bir başka kurum tarafından herhangi bir soruşturma açılmadığını söyledi.

Karaman Belediyesi’nde yapılan işlerin tamamen yasalar çerçevede yürütülmekte olduğunun altını çizen Başkan Uğurlu: “Kamu kaynaklarının tek bir kuruşunun bile heba olmaması için özel bir itina gösterilmektedir. Fakat basın organlarında çıkan bu asılsız haberler gerek Karamanlı hemşerilerimi, gerekse çalışma arkadaşlarımı ve şahsımı derinden üzmüştür.

Netice olarak işin en üzücü yanı, şu anlatılan hususların en ufak bir kısmında bile yolsuzluk yapıldığını belirten bir emare olmamasına rağmen, haberlerin yolsuzluk şaibesi üzerine bina edilmesi olmuştur.

Açıkça vurgulamak gerekir ki yolsuzluk gibi alçakça bir ithamın ortaya atılmasına neden olabilecek en ufak bir belirti yokken ve sürekli haberi yapılan etik kurul kararında böyle bir imaya bile yer verilmemişken, durumu kendi ihtiras ve husumetleri doğrultusunda istismar eden ve de kamuoyunun şahsım aleyhine olumsuz fikirlere kapılmasını arzulayan kötü niyetli kişilerden hukuki zemin üzerinde her türlü hesap sorulacaktır. Nihayetinde halkımız olup biteni o eşsiz irfan süzgecinden geçirerek en doğru kanaatte varacaktır” dedi.

 Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik Sert Çıktı

             Basın toplantısına Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu ile birlikte katılan Ak Parti İl Başkanı Süleyman Atik de, Bu olayların nefsi duygulardan kaynaklandığını bildiklerini söyleyerek; “Ak Parti teşkilatı olarak ilgili kişiler hakkında gerekeni yapacağız ve bu gibi arkadaşları partimizden ayıklayacağız”dedi.

            İl Başkanı Atik: “Bu durum Ak Parti olarak bizi derinden üzdü. Biz Sevgili Başkanımızı yakından tanıyor ve onun Karaman için yaptığı güzel çalışmaları takdirle takip ediyoruz.

Teşkilatımız içerisinde farklı düşüncelere sahip, kötü niyetli kişiler olabilir. Bu arkadaşlar Başkan yardımcılığı görevine getirilirken bilgimiz dahilinde olsaydı Sayın Başkanımıza bu şahısların o göreve layık kişiler olmadıklarını söylerdik.

Ak Parti Ak’lığına yakışacak icraatlar yapar. Nefsi duygulardan kaynaklanan bu tür karalamalara karşı gereken neyse yapılacaktır” dedi.