Sezona hızlı bir giriş yapan Karaman Belediyesi, Çukurbahçeden-Kapalı Pazara, Otogardan-Parklara, Çevre Düzenlemelerinden-Kaldırım Çalışmalarına kadar ilimizin her bölgesini ele alarak yoğun bir tempo içerisinde hizmetlerini sürdürüyor.

            Şehir merkezinde yürütülen kaldırım ve parke çalışmalarının ardından ekipler, merkeze uzak olan; Mümine Hatun, Hürriyet, İbrahim Hakkı Konyalı, Şeyh Edebali, Taptuk Emre ve Osman Gazi Mahallelerine kaydırıldı.

Prof. Dr. Ahmet Zeki Velidi Togan Bulvarı, Saray Kooperatifleri yolu (1630. Sokak) ve Şehit Hamza Çetin Caddesinde başlatılan kaldırım ve parke çalışmaları tamamlandıktan sonra çalışmalar bu caddelere bağlı sokaklarda devam edecek. Yıllardır kaldırımsız kalan mahalleler bu hizmet ile, vatandaşların yürüyerek gidiş gelişlerinde kullanabilecekleri geniş kaldırımlara kavuşmuş olacak.          

“Her mahalleye eşit hizmet” sloganıyla çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu: “Öncelikle şehrimizde yürütülen kaldırım yenileme çalışmalarının verdiği rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan sabır istiyorum. Kent merkezinde ve özellikle de ana caddelerde başlattığımız kaldırım ve parke çalışmaları devam ederken, hizmeti şehir merkezinden uzak mahallelere kaydırdık. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu bölgede bugüne kadar pek bir çalışma yapılmamış. Öncelikle kaldırım yenileme çalışmalarının başladığı yerlerde daha sonra asfalt çalışmalarını da başlatacağız. Amacımız bozuk cadde ve sokak bırakmamak” dedi.