Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü son günlerde basında yer alan ‘Karsspor’un Elektiriğinin Kesilmesi’ ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

ARAS Elektrikten yapılan yazılı açıklamada, “ Son zamanlarda basında yer alan “ Karsspor’un elektriğinin kesilmesi” ile ilgili haberler sebebiyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Haberde adı geçen Karsspor Kulübü 2008 yılı Aralık ayından itibaren elektrik faturalarının hiçbirini ödememiştir.

Kurumumuz 2013 yılında elektrik dağıtım işini devraldıktan sonra Karsspor’a tebligat göndererek, elektrik borcunu ödemesini istemiştir.

Yapılan tebligatlardan sonuç alınamadığından, 12/05/2014 tarihinde personelimiz tarafından elektrik kesimi yapılmıştır.

Aynı gün Kars İl Koordinatörlüğümüze Kulüp Yönetimi tarafından ödeme taahhütü verilerek elektrik açılmıştır” denildi.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Kulüp Yönetimi tarafından verilen ödeme taahhütü yerine getirilmediği gibi, Haziran 2014’ te çıkarmış olduğumuz faiz affı ve yapılandırmaya da kulüp tarafından başvuru yapılmamıştır.

Yaptığımız bütün çağrılar karşılıksız kalmış, 04/11/2014 günü ekiplerimiz tarafından elektrik kesimi için kulübe gidilmiş, kulüp personeli ve sporcular tarafından elektrik kesimi engellenmiştir. Buna istinaden ekiplerimiz, 05/11/2014 günü hat başından elektrik kesim işlemini gerçekleştirmiştir.

Karsspor Kulübünün bugün itibari ile ana parası 62.204 TL olan fatura borcu bulunmaktadır.

Yapılan haberlerde Aras Elektrik, Karsspor Kulübünü mağdur etmiş gibi gösterilerek, kurumumuz zan altında bırakılmakta ve kamuoyunda farklı bir algı oluşturulmaktadır.

Aras EDAŞ her zaman sporun ve sporcunun yanında olmuştur. Ancak Karsspor Kulübü kurumumuzun iyi niyetini suistimal etmiş ve bedelsiz elektrik kullanmak gibi bir tutum içerisine girmiştir.

Kurumumuzda hiçbir abonenin özel statüsü yoktur. Kanunların belirtmiş olduğu esaslar içerisinde bütün abonelerimiz eşit haklara sahiptir. Nasıl ki normal bir vatandaş kullanmış olduğu elektriğin karşılığını ödüyor ise, Karsspor Kulübü de aldığı hizmetin karşılığını ödemek durumundadır.

Kulübün borçlarının silinmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş.’ nin Karsspor Kulübüne karşı hiçbir art niyet taşımadığı, borcun ödendiği taktirde elektrik hizmetinin faaliyete sokulacağı kamuoyuna önemle duyurulur.”