Arpaçay ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı işbirliğinde taşımalı öğrenci servisi kullanan şoförlere "İyi Dersler Şoför Amca" projesi kapsamında trafik eğitimi verildi.

Arpaçay Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, Jandarma Komutanlığı’nda görevli trafik ekipleri tarafından tarafından verilen eğitimlerde servis şoförlerine okul servis araçlarında bulundurmaları gerekenler, dikkat edilmesi gereken kurallar ve son yıllarda yapılan mevzuat değişiklikleri anlatıldı.

Servis aracı sürücülerinin yanı sıra görevli personelin de katıldığı eğitim toplantısında servis sürücülerinin davranış ve sorumlulukları, öğrencilerle iletişimi, indirme bindirme kuralları, temel trafik kuralları, aşırı hız, hatalı sollama, araç üzerinde bulunması gereken belgeler ve malzemeler, ışık donanımları gibi konularda uygulamalı trafik eğitimi verildi.

Özellikle yapılan değişiklikler ile yeni cezai işlemler ve trafikte uyulması gereken kurallar konusunda servis şoförlerinin dikkatini çeken yetkililer, öğrencilerin taşınması esnasında eksiklik ya da kusurdan kaynaklı herhangi bir olumsuzluk durumunda gerekli işlemlerin derhal yapılacağını belirttiler.

Kaymakam Faruk Erdem, geleceğin teminatı olan çocukları emanet ettiğimiz servis şoförlerinin konuyla ilgili olarak bilgilendirilmelerinin önemli olduğunu kaydetti.

Erdem, çocukların evden okullarına, okullarından evlerine güvenli ve huzurlu bir şekilde taşınmalarında başta bu işi gerçekleştiren şoförler olmak üzere herkesin üzerine düşen sorumluluğu kusursuz olarak yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.