Kars’ın Arpaçay İlçesi Kaymakamlığı bünyesinde kurularak faaliyete başlayan Proje Koordinasyon Merkezi’nde görev alacak 15 öğretmene yönelik olarak 3 gün süren ‘Proje Döngü Yönetimi’ eğitimi verildi.

Avrupa Birliği projeleri, proje yazma teknikleri, proje hazırlamada gerekli analizlerin yapılması, uygulama süreçleri, proje kalite unsurları, raporlama, değerlendirme gibi konularda Feyzullah Oy, tarafından verilen eğitimlerde bilgilendirme yapıldı. Eğitimler sonunda öğretmenlere katılımcı sertifikaları Kaymakam Faruk Eerdem, tarafından verildi.

Sertifika töreninde konuşan Kaymakam Faruk Erdem, Devlet sistemindeki klasik ödenek isteme ya da harcama mantığının artık değiştiğini, daha kurumsal ve daha sistematik olarak, sonuç odaklı olarak yani projeler ile işlerin ve harcamaların gerçekleştirildiğini ifade etti.

Erdem, “Proje yazma ve oluşturma anlamında ilçemizde müstakil olarak yani kurumsal olmadan sürdürülen işler Proje Koordinasyon Merkezinin kurulmasıyla kurumsal bir kimliğe kavuşacak. Yapılan işler bir kişiye ya da işi iyi yapana yıkılmayacak. Herkes kendi görevini bilecek ve ona göre hareket edecek” dedi.

Erdem, “Çünkü bizim yönetim sistemi çoğu zaman yanlış işliyor ve işini yapan insanlar daha çok iş verilmek suretiyle bir süre sonra bıkma noktasına geliyor. Diğer yandan böyle durumlarda yetenekli olan diğer arkadaşları da keşfetmek güç olabiliyor ya da onlara yeterli imkan sağlanmıyor. Küçük ilçelerin en büyük handikapı sürekli memur sirkülasyonu alması ki bunun dezavantajını biz de fazlasıyla yaşıyoruz. Bu işe başlarken de uzun süre burada kalacak olan arkadaşlarla yola çıkıyoruz. Fikir anlamında çok iyi fikirler bize geliyor. Şu anda da bunlarla ilgili olarak çeşitli kurumlara projelerimizi hazırlıyoruz. Uzun süredir planladığımız bu işte 2015 yılında inşallah verimli meyveler alacağız. Buradaki her arkadaşımız gönüllü olarak görev yapıyor ve azimlerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.