KARS (İHA) Ulaştırma, denizcilik ve haberleşme bakanı Ahmet Arslan, baba ocağı Kağızman’da ana muhalefet lideri Kılaçdaroğlu’na göndermede bulundu.

Bir takım açılışlarda bulunmak üzere Kars’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kağızman bağlantı Yolları ve Kağızman Kuzey Çevre Yolu Temel atma ve Kağızman Kesikköprü bağlantı Yolunun açılışını yaptı.

Bakan Ahmet Arslan, burada yaptığı konuşmada, “Binali Yıldırım demek hizmet demek Allah razı olsun, hele Tayyip Erdoğan demek milletine olan aşkıyla dağları delmek demek. Tayyip Erdoğan demek Ferhat’ın Şirin’e olan aşkı gibi millete olan aşkıyla denizin altını delip, tren geçirmek demek. Ama bundan rahatsız olanalar var. Dünya Tayyip Erdoğan’ın bu yükselişinden, Binali Yıldırım’ın bu yükselişinden, onların ekip arkadaşlarının bu yükselişinden daha da önemlisi ülkemizin yükselişinden rahatız. Biz diyoruz ki varsın onlar rahatsız olsunlar. Eğer bu yaptığımız işler onları rahatsız ediyorsa kusura bakmasınlar biz yine iş yapmaya devam edeceğiz. Biz yine onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bizim sizden isteğimiz şu, bakın bütün bu engellemelere rağmen Türkiye bugün 3,5 kat büyümüş. Biz diyoruz ki hizmet eri olan, hizmet erbabı ola, halka hizmet etmeyi hakka hizmet bilen bu düşüncenin, ülkeyi daha iyi yönetebilmesi için çift başlılıktan kurtulması ve Çiller Demirel kavgasında olduğu gibi, Ecevit Sezer kavgasında olduğu gibi, Demirel, Özel kavgasında olduğu gibi , Yılmaz Özel kavgasında olduğu gibi çift başlılık yaşamayalım, tek merkezden yönetilelim. İnşallah çok daha güçlü şekilde geleceğe yürüyelim” dedi.

Onun da yolu belli, onunda yolu 16 Nisan’da önümüze gelen anayasa yoklamasıyla ilgili halk oylaması diyen Bakan Ahmet Arslan, “Siz bu halk oylamasında liderinizin ne kadar arkasında durursanız, siz bu halk oylamasında dış güçlerin hainliklerine, engellemelerine rağmen ne kadar arkasında durursanız, siz terör örgütlerinin ‘evet’ çıkarsa biz biteriz demelerini hesaba katıp ne kadar güçlü durusanız, inşallah 16 Nisan’dan sonra biz çok daha hızlı, çok daha güçlü, çok daha prtaik şekilde size hizmet edeceğiz. Size hizmetkar olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na da göndermelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı Ahmet Arslan, “Ana muhalefet partisi Genel Başkanı diyor ki ‘ya bu ülkede iki tane mi Cumhurbaşkanı var? Birtane var hani çok başlılık.’ Sonra dönüyor diyor ki, ‘bu ülkede iki tane mi başbakan var? Bir tane başbakan var.’ Hani çok başlılık, baba dilimizde tüy bitti. Biz diyoruz ki Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın ayrı ayrı yetkileri olunca her biri bir taraf çekince, kavga olunca 1994’te Çiller Demirel kavgasından bir gece de yarı yarıya fakirledik. Eczanede ilaç bulamadık, hastane de cihaz bulamadık. Memurumuz bir sonra ki maaşını alıp alamayacağına emin değildi. Emeklimiz bir sonrakim maaşını alıp alamayacağından emin değildi. Sezer Ecevit anayasa kitabı fırlatması oldu. Niye çift başlılık vardı anlaşamıyorlardı. Bir gecede bu ülke fakirleşti 1 milyon insan işsiz kaldı. 21 tane banka battı. 30 milyar dolar bir tane banka para batırdı. Bugün olsa o para banka sahibinin cebinden çıkardı. Ama o zaman öyle değildi. Banka sahibi parayı alıyordu, İsviçre’ye gidiyordu. Bankanın içi boşalıyordu. Cezasını da millet çekiyordu. 30 milyar doları o gün biz ülke olarak cebimizden ödedik. Niye başbakan ayrı yere çekiyor, Cumhurbaşkanı ayrı yere çekiyor. Kavga ediyorlar bunun cezasını milletimiz çekiyor. Biz diyoruz ki tamam Cumhurbaşkanımızla başbakanımız iyi anlaşıyorlar. Aynı fikirdeler, aynı düşüncedeler. Aynı hedefe yürüyorlar. Sıkıntı yok. Ama inanın ki 2002-2007’de AK Parti hükümet olmasına rağmen iki başlılığı yaşadık. Daha sonra az önce söylediğim olayları yaşadık. Eğer iki başlılıktan kaynaklı bürokratik oligarşi olmasa, vesayet odakları olmasa biz bugün, 5 kat büyüyen Türkiye’den değil, 10 kat büyüyen Türkiye’den bahsederdik” şeklinde konuştu.,

Yapılan konuşmalardan sonra Kağızman bağlantı Yolları ve Kağızman Kuzey Çevre Yolu Temel atma ve Kağızman Kesikköprü bağlantı Yolu’nun açılışı yapıldı. Açılışa Vali Rahmi Doğan, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, Kağızman Kaymakamı Ercan Öte, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, AK parti İl Başkanı Adem Çalkın, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.