Kars Valiliği Koordinasyonluğu’nda yürütülmekte olan Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen SODES tarafından finanse edilen Dolunay Derneği’nin “Arkadaşım Olur musun” projesi, bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları kapsamında yer alan İlk Yardım ve Temel Uygulamaları isimli panel, Kars Cumhuriyet Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Panel çerçevesinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği panele konuşmacı olarak USÇAD ( Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği ) Eski Genel Başkanı Murat Şanlı katıldı. Dolunay Derneği Engelliler Birim Başkanı Faruk Ocak, Dernek Üyesi engelli gençlerin yanı sıra ulusal ve yerel basın temsilcileri de hazır bulundu.

Panelde öğrencilere sunum yapan Şanlı İlk Yardımın temel esasları hakkında kapsamlı bilgi verdi. Şanlı tarafından yapılan sunumda ilk yardım konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar teması üzerinden gidilerek İlk Yardım konusunda yapılması gerekenleri görsellerle desteklediği slaytla katılımcılara aktarıldı.

Panel sonrası panelist ve katılımcılar tarafından hatıra fotoğrafı çekilerek panele son verildi.