Kars’ta Esnaf ve Sanatkarların yıllık aidat borçları yapılandırılıyor.

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı (KARSESOB) Adem Burulday, 11 Eylül 2014 tarihli ve 29116 sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı ‘Torba’ Kanun ile esnaf ve sanatkarların kayıtlı oldukları odalara ödemek zorunda oldukları yıllık aidat borçlarının yapılandırma kapsamına alındığını belirtti.

Burulday, yıllık aidat borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin olarak getirilen hükümlerden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların, Kasım 2014 sonuna kadar ilgili odaya bir dilekçe veya yazı ile başvuruda bulunmaları gerektiğini kaydetti.

KARSESOB Başkanı Adem Burulday, borç asıllarına, halen uygulanmakta olan 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine ilişkin Kanunda öngörülen faiz oranı yerine, yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) oranları uygulanadığını ifade etti.

Burulday, esnafların ödenmesi gereken toplam borçlarının birinci taksit ödeme süresi içinde Aralık 2014 ayı sonuna kadar peşin ödenmesi, halinde toplam borçtan yüzde 10 oranında indirim yapılacağını da sözlerine ekledi.