Kars’ı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 1. Lig B Grubunda temsil eden Genç Kafkars Spor, konuk ettiği Malatya Büyükşehir Belediye Spor’u 3-2 mağlup etti.

Kafkas Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Genç Kafkars Spor geriye düşmesine rağmen rakibini geçmeyi başardı. Kars temsilcisi karşılaşmanın ilk setini basit hatalar sonucu 20-25’lik skorla rakibine verdi. Daha sonra toparlanan Genç Kafkars Spor, ikinci sette çok rahat bir oyun ortaya koyarak 25-14 alarak durumu 1-1’e getirdi. Üçüncü sete kötü başlayan Genç Kafkars Spor yine basit hatalar sonucu 22-25 kaybedince konuk ekip 2-1 öne geçti. Dördüncü sete fırtına gibi giren Genç Kafkars Spor rakibini bozguna uğratarak setten 25-9 galip ayrıldı ve durumu 2-2’ye getirdi. Çekişmeli geçen tie break setinden de uzatmada 16-14 galip ayrılan Genç Kafkars Spor karşılaşmayı da 3-2 kazanarak rakibini eli boş gönderdi.

Karşılaşma sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Genç Kafkars Spor Başkanı Emre Okan Bayramoğlu, “Takımımız adına büyük önem taşıyan karşılaşmadan galibiyetle ayrıldık. Basit hatalarla iki set vermemize rağmen güzel bir mücadele sonucu galibiyet alan taraf olduk. Her ne kadar maçtan galibiyetle ayrılsakta mücadele ve ortaya konulan oyundan memnun değilim. Takımımızın kapasitesinin altında mücadele ortaya koyduğunu söyleyebilirim. Tabi ki bu durum teknik ekip ve sporcularla değerlendirilecek ve gereken yapılacaktır” dedi.

Bizim için önemli olan sonuçtan ziyade iyi oyun ve iyi mücadeledir diyen Bayramoğlu, “Takım maçı kaybetse de izleyiciye iyi bir maç izlettirmek zorundadır. Netice itibariyle bugün kazandık ancak benim açımdan mücadele yetersiz olduğu için bu maç kaybedilmiş bir maçtır. Umarım bundan sonraki karşılaşmalarda daha güzel bir oyun ortaya koyarak istediğimiz sonuçlara ulaşırız. Bu maçta alkışı hakeden tek unsur taraftarlarımızdı. Taraftarlarımız salonu doldurarak muhteşem bir atmosfer oluşturdular. Onların desteği bizim için çok önemli ve bizleri bundan sonraki maçlarda da yalnız bırakmamalarını istiyoruz. Maçtan galip ayrılsak ta salonu dolduran ve bizleri destekleyen taraftarlarımıza kötü bir mücadele izlettiğimiz için takım adına onlardan özür diliyorum. Ayrıca bizleri yalnız bırakmayan Fen Lisesi ve Özel Çelik Başarı Koleji yöneticileri, hocaları ve öğrencilerine de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sadece akademik alanda değil sportif ve kültürel alanlarda da başarılı olan bu okullarımızı yanımızda görmek bizim için son derece önemli” diye konuştu.