Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2013 yılında Avrupa Komisyonu’na yaptığı başvurunun değerlendirilmesi sonucunda “Diploma Eki Etiketi” ödülü almaya hak kazandı.

Avrupa Komisyonu tarafından bu belgeyi almaya hak kazanan 36 yükseköğretim kurumu arasında yer alan KAÜ’nün Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ankara’da yapılan Avrupa Kredi Transfer Sistemi Etiketi (AKTS), Diploma Eki (DE) ve Erasmus Kalite Etiketi ödül törenine katıldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban H. Çalış, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu 1. Müsteşarı Francois Begeot ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirilen törende Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’a Diploma Eki (DE) Etiketi ödülü takdim edildi.

“DİPLOMA EKİ (DE)-DİPLOMA SUPPLEMENT (DS) NEDİR?”

Diploma Eki (DE)-Diploma Supplement (DS), uluslararası saydamlığı pekiştirmeyi hedefleyen, elde edilmiş yeti ve beceriler ile bunların ifade edildiği diploma, derece, sertifika gibi belgelerin, akademik ve meslekî olarak tanınmasını sağlamaya yönelik, bir yükseköğretim diplomasına ek olarak verilen belge olarak tanımlanıyor.