Kars Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, Topluma Hizmet dersleri kapsamında Kombina Cami’sinin kışlık kömür ihtiyacını karşıladı.

Eğitim Fakültesi programı kapsamında yer alan ‘Topluma Hizmet’ adlı dersin kapsamında öğrenciler gruplar halinde topluma yönelik çeşitli projeler geliştiriyor. Projelerini başarıyla uygulamaya koyan öğrenciler derslerini geçebiliyor.

Dersin bu seneki öğrencileri Kombine camisi imamının yardım talebine duyarsız kalmadı. Cami imamının caminin küçük ve cemaatinin imkanlarının az olması sebebiyle kışlık kömür ihtiyacının karşılanmadığını belirtmesi üzerine faaliyete geçen öğrenciler Antep mutfağına uygun kısır hazırladılar. Hazırladıkları kısırı fakültelerinde ders aralarında satan öğrenciler bir kaç gün içerisinde bir ton kömür alabilecek meblağa ulaştılar. Eksik kalan kısmı ise bazı hocaların destekleriyle tamamlayarak caminin kışlık kömür ihtiyacını tedarik ettiler.

Faaliyetlerinden çok mutluluk duyduklarını belirten öğrenciler cami cemaati bu kış üşümeden dini vecibelerini yerine getirebileceklerini belirttiler.