Kars’ta Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan ve çalışmaları bir türlü bitirilemeyen Kars-Arpaçay karayolu asfalatı tamamlanan ve 12-15 gün önce trafiğe açılanan bölümünün kısa sırada çukurlarla dolması sürücülerin ve köylülerin tepkisine neden oldu.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü’nce Kars-Arpaçay arasında yapılan yol çalışmalarının bir türlü bitirilememesi ve bitirilen bölümlerinin de kısa sürede bozulması güzergahı kullanan dolmuş sürücüleri perişan etti.

“10 GÜN ÖNCE ATILAN ASFALTTA ÇUKURLAR OLUŞTU”

Yol çalışmalarının plan ve projesiz gelişi güzel yapıldığını belirten sürücüler, devletin parasının boşa gittiğini, 10 gün önce trafiğe açılan Kars-Arpaçay karayolunun Yolboyu Köyü mevkinde çukurlar oluştuğunu ve yolun kısa sürede bozulduğunu ileri sürerek yetkilileri göreve çağırdılar.

Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinin yapılan yolları kontrol etmeden ve teslim aldıklarını iddia eden sürücülerden 20 yıldır Kars-Arpaçay arasında yolcu taşımacılığı yapan Atif Keser, “25 yıldır yolcu taşımacılığı yapıyorum. Arpaçay’ın yol sorunu çözülmedi, çözüleceğini de inanmıyorum. Aldığımız sıfır araç 5-6 ayda perte çıkıyor. Kapı ayarı, menteşe ayarı, yolcular aracımıza binmiyor. Kasis rahatsızlık hat safhada, düzelmedi. Siyasi olarak oyda verdik. Yine faydasını görmedik. 1 yılda yapılması gereken yol, 5 yıl oldu yine yapılmadı. Kış şartları, hava şartları, yok ödenek alınmadı. Aslında ödenek te var. Parada var. Özellikle Yolboyu’ndan Kars’a giderken, özellikle 4 yol kavşağına girmeden olan yol, 5-6 kez yapıldı. Paralar gitti. Yol Yine olmadı. Şuanda yine çukur. Akyaka, Akçakele yol ayrımı bahardan itibaren başlandı halen yapıldı. 3 kilometrelik yol, birde yolun tamamını biranda kazıp bırakıyorlar. Aslında onu bölüm bölüm yapsalar en azından arabalarımız 3 kilometre yolda gider , tamamlandıktan sonra diğer taraftan devam eder. Çıldır yolu daha berbat, iyi olan yer yokki, 40 gün oldu araba alalı arabam haşat oldu. Bu iş düzelmedi. Düzeleceğine de inanmıyorum. Milletvekillerine, bakana söyledik. Ama çözülmedi. Çözüleceği de yok. ” diye tepki gösterdi.

“39 KİLOMETRE YOL 7 YILDIR YAPILAMIYOR”

39 kilometrelik yolun 7 yıldır tamamlanmadığını belirten sürücüler, “Kars-Arpaçay arası mantık dışıdır. Türkiye’ye yakışacak hiçbir yönü yoktur. Serhat ile layık olan Arpaçay ile Serhat Kars arası 39 kilometre, 40 değil. Toplam 6-7 senedir yapılamıyor. Bu kadar mı zordur. Bu yol yapımı insanlara bir gösteriş mi? Yoksa bu halka bir ibret mi? Burada çalışan arkadaşlarımız yeni aldıkları arabaları kırarak Kars’a gidiyor. Bu yolların biran evvel bitirilmesi gerekiyor. Kasım ayında atılan asfaltın 10 günde bozulduğunu kaydederek, Zayım ile Arpaçay arası 4 kilometre, 4 kilometre yolu yapamadılar. Halen devam ediyorlar. Çamurda git, gel günlük amortisör kır. Lastik patlat. Asfalt yapmışlar, çukurlar oluşmuş. Benim önümde Kars’tan gelirken bir taksi vurdu nereye gittiği belli olmadı. Adam uçuyordu. O yol yeni yapıldı. Bir haftalık asfalt bozuldu” dediler.

Asfalt çalışmalarının gelişi güzel yapıldığını kaydeden sürücüler, devletin parasının boşa gittiğini, yetkililerin bu yolu alan firma hakkında gerekli işlemleri yapması gerektiğine de dikkat çektiler.

Öte yandan yaklaşık 6 yıldır bitirilemeyen Kars-Arpaçay arasında yapılan yollar kısa sürede bozuluyor. Çukurların oluştuğu Yolboyu Köyü Arpaçay arasında bulunan yolun asfaltı geçtiğimiz günlerde atılmıştı.