Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen "Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasında, dereceye girerek ödül alan Karslı gazetecileri makamında kabul etti.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, makamında ağırladığı İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Işık Çapanoğlu, Kafkas Haber Ajansı ve A Haber Muhabiri Bedir Altunok, Anadolu Ajansı (AA) muhabirleri Çağlar Sefertaş ve Hüseyin Demirci’ye, başarılarının devamını dileyerek çeşitli hediyeler verdi.

Başkan Murtaza Karaçanta, Karslı gazetecilerin ödüller almasının kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini söyledi.

Başkan Karaçanta; “Erzurum Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC)’nin düzenlemiş ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödülünü, şehrimizde bu görevi yürüten 4 tane değerli gazeteci arkadaşımın yani sizlerin alması beni belediye başkanı olarak ziyadesiyle mutlu etmiştir. Ben bu vesile ile sizleri kutluyorum. Daha iyi yerlerde olacağınıza inanıyorum. Başarılı olacağınıza inancım tamdır. Bu vesile ile başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

Gazeteciler adına konuşan Bedir Altunok’da, Kars adına bu tür yarışmalara katılıp ödül aldıkları için mutlu olduklarını belirtti.

Objektif gazetecilik adına ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini de ifade eden Altunok, “Bizler elimizden geldiği kadar buna özen gösteriyoruz. Meslek anlamında alınan başarılarda o gazetecinin temsil ettiği kentin hakkı vardır. Kars’a ve Karslılara teşekkür ediyoruz. Umarız bundan sonra da Kars adına katıldığımız yarışmalarda ödül almaya devam ederiz. Sayın Karaçanta’ya da gösterdiği bu incelikten dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, daha sonra sırasıyla gazetecilere hediyelerini verdi. AA’nın Sarıkamış Muhabiri Hüseyin Demirci’nin hediyesini de AA Kars Muhabiri Çağlar Sefertaş aldı.

Başkan Murtaza Karaçanta, bir süre makamında gazetecilerle çay içti, sohbet etti.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) tarafından düzenlenen "Yılın Başarılı Gazetecileri" yarışmasında Karslı Gazeteciler şu dallarda ödül almıştı.

İhlas Haber Ajansı (İHA) Kars muhabiri Işık Çapanoğlu, "Yavru köpekler ölen annelerinin başından ayrılmadı", "Başarı Ödülü", Kafkas Haber Ajansı ve A Haber Kars muhabiri Bedir Altunok,ü "Ayılar Sarıkamış çöplüğünü mesken tuttu", "Mansiyon", Anadolu Ajansı (AA) Kars muhabiri Çağlar Sefertaş, "Aç tilkilerin avlanma mesaisi, “Mansiyon” ve AA Kars-Sarıkamış muhabiri Hüseyin Demirci "Davul zurna eşliğinde oynayan at", "Mansiyon".