Kars Belediyesi’nce “Sıcak Yuva Tok Karın” sloganı ile hayata geçirilen proje devam ediyor.

Başkan Murtaza Karaçanta’nın yakından takip ettiği evde bakımları yapılan yaşlı, kimsesiz ile yalnız yaşayan ihtiyaç sahiplerini Başkan Yardımcısı Hülya Çağraşan, Meclis Üyesi Şerife Sıdıka Ertaş ve evde bakım hizmetini yürüten Pınar Öztürk ile birlikte ziyaret etti. Ziyaret esnasında eksiklikler tespit edilerek, görülen eksikliklerin biran evvel giderilmesi istendi.

Kars Belediye Başkanlığı’nca hayata geçirilen proje kapsamında, 32 bakıma muhtaç yaşlı ve kimsesiz vatandaşa evde yaşlı bakım hizmeti kapsamına temizlik-sağlık ve bakım hizmeti veriliyor. Projede 3 kadın, 3 erkek olmak üzere toplamda 6 kişi görev yapıyor.

Proje kapsamında 1 kadın, 1 erkek evelere giderek ihtiyaç sahiplerinin kişisel bakım ve ev temizliği yapıyor. Ayrıca Çarşamba günleri kurum aracı ve personel refakatinde hastane hizmeti ile Salı ve Perşembe günleri heyet için başvurular yapılarak, aynı zamanda engel durumları olan vatandaşların kurumlarda yapılması gereken işlemleri kurum aracı ve personel tarafından takipleri sağlanıyor.