Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, ARAS EDAŞ tarafından Karsspor tesislerinin elektriklerinin kesilmesi ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın gerçeği söylemediğini ileri sürdü.

Başkanı Muharrem Yıldız, Karsspor’u ve tesislerini tek başına yeniden hayata döndürdüğünü, Karsspor’u 5 yıldan buyana AK Parti Belediyesi döneminden kalan 7 trilyon borç ile birlikte 120 Bin TL tutarındaki elektrik borcu ile birlikte devraldıklarını belirtti.

Karsspor tesislerinin elektriklerinin halen kesik olduğuna dikkat çeken Başkan Muharrem Yıldız, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın gazetelere yansıyan açıklamasını ve aynı konuyu partisinin merkez ilçe kongresinde yaptığı konuşmasında da dile getirmesini eleştirerek, Arslan’ı Karssspor’u siyasete alet etmekle suçladı.

Karsspor’u 7 Trilyon TL. borçla devraldıklarını belirten Muharrem Yıldız; “Tesislerin elektriğinin kesilmesi kötü bir şeydir. Karsspor’un üzerinde yıllardır bir ağırlık ve başarısızlık var. Son yıllarda iyi yönetilmemiş diyoruz. Son iki aydır biz üzerimize düşeni yaptık. 7 Trilyon borçla devraldık eyvallah dedik. Dünya kadar sıkıntılar var dedik. Buna da eyvallah dedik. Tesisler hurdaya dönmüştü ama yeniden yaptık. Ama Kars’tan seçilmiş ve atanmışlardan bir şey istedik. Ve gelin hep birlikte Karsspor’a sahip çıkalım dedik. Biz sadece Karsspor’a sahip çıkarsak, Kars’ın sporunu kurtarmış oluruz” dedi.

“BU BORÇLAR BİZİM DÖNEMİMİZDE OLMADI”

Karsspor’un borçlarının kendi dönemlerinde olmadığını hatırlatan Başkan Muharrem Yıldız; “Ama şunu görüyoruz ki siyasiler artık Karsspor’u kendileri için bir malzeme haline getirmeye çalışıyorlar. Şimdi düşünün ki 5 yıldır burada aynı partinin milletvekilleri ve Belediye başkanları vardı. 5 yıl boyunca ve bunların döneminde 7 trilyon borç ve 120 bin lirada elektrik borcu birikmiş. Şimdi biz diyoruz ki ‘Sayın vekiller, bu borçlar bizim dönemimizde olmamıştır. Bizim geldiğimizde tüketilen elektrik bedelini bizler ödemişiz. Bu borçlar sizin belediye başkanınız döneminden kalan borçlar değil mi?’ Şimdi ise bundan kaçmanın bir anlamı yoktur. AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan kendi partisinin kongresinde yaptığı açıklamada, bizler gönderme yaparak ‘Sözüm havada kaldı. Ben Karsspor başkanını aradım, yapılandırma yapacaklardı’ demiş. Bende buradan açıklıyorum ve diyorum ki ‘Sayın vekil, yaz siz yalan konuşuyorsunuz yada Kars’tan haberiniz yok.’ Kendisinin söylediği gibi değil ve biz yapılandırma yapmak için gittik. Bir yanlışlık var ve Sayın vekilin sözü havada kalmadı. Biz Erzurum’a Kars Belediye Başkan yardımcımız ve iki yönetici arkadaşımız ile birlikte gittik. Gittiğimizde bizlere 62 bin TL. civarında anapara borcu çıkardılar. Bunun tamamını ödeyeceksiniz ve ayrıca 120 bin TL. öderseniz sonra yapılandırma yaparız dediler. Buda yaklaşık 200 Bin TL’ye denk geliyor. Bizim de buna gücümüz yok. Karsspor tesislerinde şu anda yakacak kömür bile bulamıyoruz. Şimdi böylesine sıkıntılı bir süreçte kalkıp ta ‘ben üzerime düşeni yaptım ve sözüm havada kaldı’ diyerek bu işten kurtulamazsınız” diye konuştu.

“KARSSPOR’A YAPILAN YARDIMLAR ORTADA YOK!”

Karsspor’a yapılan yardımların ortada olmadığına dikkat çeken Muharrem Yıldız; “Ben buradan seçilmişler diyorum ki ‘Karsspor’u siyasetinize alet etmeyin. Karsspor’u siyasete alet ederseniz ve siyasi polemiğe de girerseniz Muharrem Yıldız’ın altında kalır ve ezilirsiniz. Çünkü sizin döneminizdeki pislikler var. Karsspor’a yapılan yardımlar var ama ortada yok. Yapılan bağışlar var ama ortada yok. Karsspor’u borçlandırmışlar. Tesisler ne haldeydi her kes biliyor. Başarımıza ve çabamıza gölge düşürmesinler. Kars vatandaşıyla, işadamıyla, takımıyla ve taraftarıyla bütünleşmiştir ve el ele vermiştir. Önümüze ne kadar engel koyarlarsa koysunlar biz 3. Lige çıkmak istiyoruz. Bende dahil hiçbir kimse Karsspor’u kendisine malzeme olarak kullanmaya hakkı yoktur ve buna da engel olacağız. Bu açıklamalar kesinlikle siyasi açıklamalardır. Vali Bey de, milletvekili de biz ARAS EDAŞ ile görüştük diyorlar. Eğer ki bir milletvekili özel bir kurumun yetkilisi ve aynı zamanda da partilisi olan kurumun başındaki kişiye Karsspor ile ilgilin olarak etkiniz yoksa nazınız geçmiyorsa o zaman sizler kendinizi sorgulayın. Görüştüm diyorsunuz ama görüşmenizin bir etkisi olmamış. Ahmet Bey bizi de aradı. Sorun halen çözülmedi be tesislerin elektriği jeneratörlerle sağlanıyor ve sık sık ısınıyor” şeklinde konuştu.

“BİZE SÖZ VERDİLER BUNA RAĞMEN KARSSSPORLU FUTBOLCULARI İŞKUR’DAN İŞE BAŞLATMADILAR”

Kendilerine söz verildiğini buna rağmen sporcuların İŞKUR’dan işe başlatılmadığını kaydeden Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız, şunları söyledi:

“Son dönemde İŞKUR üzerinden yaklaşık bin 400 elman aldılar. Bize söz verdikleri halde Karsspor futbolcularını İŞKUR’dan işe başlatmadılar. Kömürümüz yok diyoruz. Kömür dağıtmak için gayret ediyorlar. Kömür vermek için insan aramalarına rağmen Karsspor kömür bulamıyor ve ısınamıyor. Kalırsa veririz diyorlar. Biz Karslılardan ve yöneticilerden 3 şey istemiştik. Tesislerde yiyeceklerini, ısınma gideri ve futbolcuların İŞKUR’dan maaş ve sigorta bedellerinin karşılamasını istemiştik. Hiçbirini yapmadılar. Ama bizler torba kömürlerle ısınmaya çalışıyoruz. Bu vicdansızlıktır. Bu sorunlar böyle devam ederse bu millet bir gün bunlarla hesaplaşır. Karsspor şu anda sahipsiz ve tek başımıza bırakılmışız. Gün geçtikse de moralimizi bozmaya çalışıyorlar. Şevkimizi kırmaya çalışıyorlar. Bu durum bizi, sahamızdaki oyunumuza kadar etkiliyor. Kimsenin buna hakkı yok.”