Bölgesel Amatör Lig (BAL) Ligi’nde mücadele veren Karsspor Kulüp Binası’nın 62 bin TL.’lik eski borcundan dolayı elektrikleri kesildi.

Karsspor Külüp Binası’nın elektriklerinin kesilmesi kulüp yöneticileri gibi Karslıları da üzdü. 2008 yılndan beri Karsspor Kulübü’nün elektirik borcu bulunduğuna dikkat çeken kulüp yetkilleri, EDAŞ’ın bunca zaman içerisinde kulüp binasının elektriklerini kesmemesi ve yönetimin değişmesinin ardından hemen elektriklerinin kesilmesine bir anlam veremediklerini ifade ettiler.

Borç batağı içerisinde bulunan ve herkesin bırakarak kaçtığı Karsspor’a İşadamı Muharrem Yıldız’ın sahip çıkarak yeniden grubunda iddialı duruma getirmesi ile taraftarlarını ve Karslıları 3. Lig yolunda umutlandıran Yeşil Beyazlı ekibin ARAS EDAŞ’ın gece saat 01.00’de tesislere giden görevlilerinin pazardan mal kaçırır gibi elektiriklerini kesmesine bir tepkide Yeşil Beyazlı ekibin taraftarlarından geldi.

Bütün illerde kamu ve özel sektörlerinin spor kulüplerine destek verdiğine dikkat çeken taraftarlar; “2008 yılına ait olan borçlarından dolayı önceki gün gece 01.00 sularında, Karsspor tesislerine gelen ARAS EDAŞ ekibi, tesisin elektriklerini kesti. Sporcular sabaha kadar soğuktan dondu. 2008, 2014 bunce zaman ARAS EDAŞ neredeydi. Bu zamana kadar neden paralarını tahsil etmediler? Yaklaşık 6 senelik borcu bugüne kadar neden istemediler. Burada suçlu kim? Doğu’da eksi 40 derece de hayatın durma noktasına geldiği Kars’ta sporu yaşatmak isteyenlere böyle darbe vurulur mu? EDAŞ’ın Karsspor’un elektiriklerini kesmesi Karslılara yapılmış saygısızlıktır. Buradan milletvekillerine sesleniyoruz. Karsspor sizi ilgilendirmiyor mu? Karsspor’un elektriklerinin kesilmesi sizin vicdanınızı sızlatmadı mı?” diye tepkilerini dile getirdiler.

“ARAS EDAŞ KARSSPOR’UN ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE KAYITSIZ KALDI”

ARAS EDAŞ yetkililerinin Karsspor Kulübü’nün yaptığı çözüm önerilerine kayıtsız kaldığını belirten Kulüp yetkilileri, “Elektrikleri kesilen tesiste hayat durma noktasında geldi. Elektrik kesintisine bağlı olarak tesiste kalan sporcular soğukların başladığı bu günlerde çaresizlikle baş başa bırakıldılar. Soğuğa terk edilen sporcuların antrenman sonrasında duş alma olanakları da ortadan kalktı. Çamaşır odası, yemekhane hizmetlerden de yoksun kalan sporcuların düştükleri bu durumlara sebep olan ARAS EDAŞ yetkilileri kendilerine iletilen tüm çözüm önerilerilerimize kayıtsız kaldı”

Önceki gün gece saat 01.00’dan beri elektiriksiz kalan Karsspor Kulübü, yetkilileri sorunun giderimesi için Erzurum’a gitti. Erzurum’da EDAŞ yetkilileriyle görüşecek olan kulüp yetkilileri kendilerine EDAŞ’tan yardımcı olmalarını isteyecek.

Öte yandan Karsspor Kulübü’nün elektriklerinin kesilmesine Karslılarda tepki gösteriyor. Çok sayıda Karslı EDAŞ’ın biran evvel kulüp binasına elektirtik vermesini bekliyor.