Kars’ta soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kuşları için doğaya yem bırakıldı.

Uzun ve çetin geçen kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta zorluk çeken yaban kuşları için Çıldır Gölü içinde bulunan adaya Orman ve Su işleri İl Şube Müdürlüğü’ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından 500 kilogram buğday bırakıldı.

Kars Orman ve Su İşleri İl Müdürü Murat Doğanay, Doğu Anadolu Bölgesi’nde hava şartlarının çetin geçmesi sebebiyle yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğini belirtti.

Kars Valimiz Sayın Rahmi Doğan’ın talimatlarıyla kuşlara yem bıraktıklarını ifade eden Doğanay, “Arpaçay ilçemize bağlı Çanaksu köyü yakınlarında bulunan Çıldır Gölü içerisindeki adada incelemelerde bulunduk. Henüz buzları çözülmemiş olan göl üzerinde yürüyerek adaya ulaştık. Kuşların yem bulmakta zorlandığını tespit ettik. Bu manada ekiplerimizle birlikte adada barınmakta olan birçok kuş türü için doğaya buğday bıraktık” dedi.

Murat Doğanay, yaban hayvanlarını tabiatta tutmak, yaşam alanlarında korumak ve devamlılığını sağlamak için Orman ve Su İşleri Müdürlüğü olarak çalışmaları aralıksız sürdüreceklerini kaydetti.