Sarıkamış’ta okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik Trafik Bilinci Kazandırılması eğitimleri başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) ortaklaşa başlattığı projede okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinde trafik bilinci oluşturmak ve toplumsal farkındalığın arttırılması amaçlanıyor.

Sarıkamış İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ertuğrul Sungur İle (TUSEKON) Sarıkamış temsilcisi Faruk Yavuz, Sarıkamış Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencilerine iki saat süreyle trafik ve çevre bilinci, trafik adabı konularında eğitim verildi. Ayrıca öğrencilere similatörle sanal ortamda araçların ve yayaların trafikte uyması gereken kurallar uygulamalı şekilde anlatıldı.

(TUSEKON) Sarıkamış temsilcisi Faruk Yavuz, proje ile okul öncesinden başlamak suretiyle toplumda trafik bilinci oluşturarak farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Yavuz, eğitimin küçük yaştaki öğrencilere verilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Yavuz, "Burada yaptığımız faaliyette çocuklarımızın trafikte kendi üzerlerine düşen nelerin olduğunu yapabilmeleri açısından basit anlatımlarla onların seviyesine inerek bilinçlendirme çalışması yaptık. Çocuklara araçlara binerken, inerken nelere dikkat etmeleri, emniyet kemerinin mutlaka takılması gerektiğini, karşıdan karşıya geçişlerde trafik akşını tehlikeye düşürmeden ve çevreyi kirletmemelerini, saygı ve adap konularında bilgilendirdik" dedi.

Eğitim alan öğrencilere katılım belgesi verildi. Eğitimlerin diğer okullarda da peyder pey devam edeceği bildirildi.