Kars Belediyesi, kenti daha modern ve yaşanabilir bir hale getirmek yol ve kaldırımlarım yapımına başladı.

Başkan Murtaza Karaçanta, vatandaşlardan sabırlı olmalarını istedi. Karaçanta, amaçlarının daha güzel bir kent yaratmak olduğunu belirtti.

Belediye bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmıyor. Belediye’ye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda yol ve kaldırım çalışmalarını yürütüyor. Başkan Murtaza Karaçanta, Kurban Ali Çelik Caddesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde görerek, Fen İşleri Müdürü Murat Bilgir’den bilgiler aldı.

Başkan Murtaza Karaçanta, “ Bundan birkaç gün üzere bir açıklamamız oldu. O zaman demiştik ki, ‘Allah nasip ederse 10 gün içerisinde Kars’ı şantiyeye çevireceğiz.’ Bugün yalnız burada birçok sokak ve caddede hummalı çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süreç sezon sonuna kadar devam edecek. Allah nasip eder ise önümüzde ki yıla sarkarsa yine kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Karaçanta, “Bir sözümüz vardı. ‘Bu şehirde girmediğimiz cadde ve sokak kalmayacak.’ Bugün yapmış olduğumuz bu çalışmalar vermiş olduğumuz sözlerin yerine getirildiğinin göstergesidir. Ben hemşehrilerimize selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum. Bu çalışmalarımızdan dolayı, onlara verdiğimiz sıkıntılardan dolayı kendilerinden özür diliyorum ve sabırlarını bekliyorum. Sabrın sonu selamettir. Sabır etmelidirler ki, daha güzel, daha kullanışlı yollarda hep beraber yürüyelim” diye konuştu.

Başkan Karaçanta, daha sonra, Fen İşleri Müdürü Murat Bilgir ile birlikte yapılan çalışmaları inceledi. Karaçanta, Bilgir’den çalışmalar hakkında bilgiler de aldı. Başkan Murtaza Karaçanta, Kurban Ali Çelik Caddesi’nden ayrılarak belediye hizmet binasına döndü.