Kars’ın Ermenistan’la sınırı olan ilçeleri Arpaçay, Akyaka ve Digor kaymakamları Şahnalar 3. Hudut Taburu’nu ziyaret etti.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Akyaka Kaymakamı İbrahim Cengiz ve Digor Kaymakamı İsa Bolat’ı Şahnalar Tabur Komutanı Yarbay Ayhan Ocak karşıladı.

Türkiye-Ermenistan sınır hattından sorumlu olan mülki amirler ile tabur komutanı Ermenistan ile sınır hattında yapılan çalışmaları değerlendirirken, yürütülen faaliyetlerle ilgili kaymakamlara brifing verildi. Ziyarette tabur gezilerek binalar, personel durumu ve yapılan faaliyetler hakkında bilgi alındı. Milli üretim olan ilk yerli zırhlı personel taşıyıcı araç "Kirpi" incelenerek, araç hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra Kaymakamlar ve Tabur Komutanı Ocak, sınıra sıfır noktasında bulunan Şehit Piyade Üsteğmen Tayfun Sümer Karakolunu ziyaret etti. Burada karakol komutanı tarafından karşılanan heyete karakol binası, silahlar, askeri sorumluluk sahası ile ilgili brifing verildi. Son olarak gözetleme kulesinde vatan nöbeti tutan Mehmetçikler de ziyaret edilerek Ermenistan bölgesindeki sorumluluk sahalarıyla ilgili bilgiler alındı.