Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde okul servisleri sürücülerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrenci taşımacılığı yapan okul servis aracı sürücülerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü Lokali’nde düzenlenen toplantında okul servis sürücüleri bilgilendirildi. Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, İçişleri Bakanlığı’nın “Okul Önlerinde Alınacak Trafik Tedbirleri ve Okul Servis Araçlarının Denetimi” konulu genelgesi ile birlikte uygulanacak trafik tedbirleri kapsamında sürücüleri bilgilendirdiklerini söyledi.

Çilingir, “Trafik yönünden eksiği bulunan araçlar dönem başından itibaren gerekli şartları yerine getirmesi için yasal yaptırımlara tabi tutulacaklardır. Öğrenci taşıma hizmetlerinin düzenli ve güvenli olarak sürdürülmesi için belirtilen tüm hususlara öğrenci velileri, okul yönetimleri, okul taşıtı sahipleri ve konuya ortak olan kamu,özel tüm kurum ve kuruluşların yüksek derecede hassasiyet göstermeleri gerekmektedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardında emniyet ve jandarma ekipleri ile ilçe milli eğitim müdürlüğü personeli tarafından slayt gösterimi eşliğinde sürücülere bilgi verildi, uyulması gereken kurallar anlatıldı.

Toplantıya, Komiser, Ahmet Murat Boybeyi, Milli Eğitim Şube Müdürü Erkan Abay, polis memuru Çağatay Karayiğit, Jandarma trafik ekipleri, Sınırlı Sorumlu 2 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hikmet Yeşil ile okul servis aracı sürücüleri katıldı.