Kars Valisi Günay Özdemir, Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile birlikte Sarıkamış Şehitleri 100’üncü Yıl Anma Etkinliklerine, Ankara’da üst düzey devlet protokolünü davet etmeye devam ediyor.

Anma etkinliklerinin 100’üncü yıla uygun görkem ve büyüklükte bir etkinlik olması için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte hareket eden Vali Özdemir ve milletvekilleri Arslan ile Kılıç, Türkiye’nin dört bucağından 90 bin kişinin 2-3-4 Ocak’ta yapılacak etkinliklerde, şühedanın izinde yürüyeceğini açıkladılar.

Vali Özdemir ile birlikte Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ve bakanların yanı sıra devletin üst düzey temsilcilerini Sarıkamış’a davet etti.

Vali Günay Özdemir ve Kars Milletvekilleri Arslan ile Kılıç, 4 Ocak 2015 günü, “90 bin şehit için 90 bin kişi şühedaya yürüyor” sloganı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın organizasyonu ile 81 ilde on binlerce vatandaşın eş zamanlı olarak etkinliğe katılacaklarını bildirdiler.