Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı’na son taşları protokol üyeleri koydu.

100 Yıl anma etkinlikleri kapsamında TOKİ tarafından yaptırılan Tören Alanı’nda yerli mermer ve granit kumlanılarak yapılan ay- yıldızlı proje etkinliklere yetiştirilerek açılışı yapılacak.

Sarıkamış’ta yapıtırılan Tören Alını’nda kar yağışına ve soğuk havaya aldırış ediilmeden yapılan çalışmları Kars Valisi Günay Özdemir, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın ve ilgili daire amirleri son hazırlıkların yapıldığı tören alanında incelemelerde bulundular.

Tören alanı meydanında yapılan çalışmlarda Vali Özdemir, Milletvekilleri Arslan ve Prof. Dr. Kılıç ile AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın’da taş koydu. Protokol üyelerinin tören alınana taş koyması renkli görüntülere de sahne oldu.

Gazetecilerin Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun törenlere katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Vali Özdemir, “İnşallah gelir diyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın törenlere katılıp katılamayacağı sorusu üzerine ise Özdemir, programın taslakta olduğunu fakat henüz netleşmediğini belirtti.