Kars’ın Selim İlçesi’nde E 1 standartlarında yapılan 10 Yataklı Entegre Devlet Hastanesi’nin yapımı tamamlandı.

Selim Entegre Devlet Hastanesi’nde ilk etapta acil servis, çocuk, kadın doğum, genel cerrahi ve dahiliye polikliniklerinde ilçe halkına sağlık hizmeti verilecek.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç ve AK Parti Kars İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın ile birlikte kısa süre sonra hizmete girecek olan Selim Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu.

Milletvekilleri Arslan ve Kılıç’a, Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Atıf Deniz, Kars Devlet Hastanesi Yöneticisi Hikmet Üre, Selim Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Kanbay, ilçe ve il genel meclis üyeleri de eşlik etti. Hastanenin çeşitli birimlerini yerinde inceleyen Arlsan ve Kılıç, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.

“İLÇELERİMİZ TAM DONANIMLI DEVLET HASTANELERE KAVUŞTU”

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Kars Harakani Devlet Hastanesi ile birlikte Digor, Akyaka, Arpaçay ve Selim’de Devlet Hastanelerinin inşasının devam ettiğini belirtti. Kılıç, hastanelerin modern bir şekilde fiziki-teknik alet ve edevatıyla tam donanımlı sağlık ekipmanlarıyla modern görünümlü hastanelere kavuşmanın mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kapasitesinin 10 yataklı olmasına rağmen hastanenin daha da büyütülebileceğini ifade eden Prof. Dr. Yunus Kılıç, “Kars Devlet Hastanesi ve ilçe devlet hastanelerine uzman hekim gönderilmesi için çaba harcıyoruz. Bu hastanemiz dahiliye polikliniği ve acil servis ile başlayacak ve daha sonra da inşallah kadın doğum ve çocuk ve genel cerrahi ana dallarında hizmet verecek. Selim’e tabi ki ne yapılasa azdır. Halkımız her şeyin en iyisine layıktır. Devletimiz ve milletimiz güçlü, kudretli olduğu sürece insanlarımız da bir birine saygılı ve bağlı olduğu sürece artan refah, insanımızın her alandaki yaşamana sirayet edecektir” dedi.

“GEÇMİŞTE KARS’TA TEK BİR KÜVEZ BİLE YOKKEN…”

AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ta ki yeni devlet hastanesi gibi Selim Devlet Hastanesi’nin de son derece temiz, tam donanımlı ve insanımıza yakışır bir şekilde yapıldığını kaydetti.

Geçmişte Kars’ta tek bir kuvezin olmadığını da hatırlatan Arslan, “Selim Devlet Hastanemiz, bir hafta içerinde halkımızın hizmetinde olacak. Hastanemiz donanım olarak son derece önemli sağlık hizmetleri verecek hale getirildi. Acil servisimizde aynı anda 5 hastamızı müşahede altına alacak sistem mevcut. Geçmişte Kars’ta bile küvez yokken şu anda Selim Devlet Hastanemizde ve Harakani Devlet Hastanemizde ise 50 adet küvez var. Çocuklarımız daha sağlıklı ortamlarda dünyaya gelecek. Ayrıca hastanemizin bütün odalarını engellilerimizin de kullanabileceği bir şekilde dizayn edildi. Bu nedenle küçücük ilçe hastanelerimizin yerine, E 1 standardında entegre ilçe hastaneleri haline gelmesi son derece önemlidir. Dolayısıyla Selim Devlet Hastanesi gibi diğer ilçe devlet hastanelerimiz de Kars Harakani Devlet Hastanemiz ile entegre bir şekilde hizmet verecek” diye konuştu.

“KARS’IN İL GENELİNDE SAĞLIĞIN ÇITASINI DAHA DA YÜKSELTECEĞİZ”

Daha sonra açıklamalarda bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Atıf Deniz, Kars il genelinde sağlığın çıtasını daha da yükseltmek kaydıyla, sağlık hizmeti vermeğe devam edecekleri vurguladı.

Deniz, özetle şunları söyledi:

“Hastanemizde uzman hekimlerimiz hizmet verecek. Dahiliye hekimiz geliyor. İhtiyaç duyulduğunda hastalarımızı Kars’a da sevk edilebileceğiz. Zaten Kars’ta bütün branşlarımız olacak. Selim’de ilk etapta dahiyle, çocuk, kadın doğum, genel cerrahi ve acil servis hizmetleri verilecek. Selim, Digor, Arpaçay ve Akyaka’ya aynı standartlarda hizmet vermeye devam edeceğiz. Bizler çalışıyoruz ve vekillerimizle de paylaşıyoruz. Gerekli destekleri alıyoruz. Sağlığın çıtasını yükseltmek kaydıyla sağlık hizmeti vermeğe devam edeceğiz. Sadece Kars ve içleriyle yetinmeyip Kars’ın bir sınır ili olması hasabiyle Azerbaycan, Nahçıvan ve Azerbaycan’a da sağlık hizmeti vereceğiz. Komşu illere de sağlık hizmeti verileceği için Kars’ta sağlık turizminde de hak ettiği yere gelecek.”

Yapılan konuşmalarından ardından Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, beraberindekilerle birlikte Selim Devlet Hastanesi’ni gezdi. Milletvekilleri hastanenin son durumu ile ilgili ilgili firma yetkilisinden bilgiler aldı. Yapımı tamamlanan hastanenin önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.