Kars’ın Selim İlçesi’nde kaymakam Erdinç Dolu’nun öncülüğünde başlatılan ‘Bilge Kadın Güçlü Kadın, Masamda Hayallerimi Yazıyorum ve Umut Işığı’ adlı projelerin açılışı ve tanıtımı yapıldı.

Selim Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına, Kaymakam Erdinç Dolu, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof.Dr. Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Coşkun Altun,İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı. Alican Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Kars Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Zafer Çukurova ve ilçe daire amirleri katıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, tanıtım ve açılışını gerçekleştirilen ‘Bilge Kadın Güçlü Kadın, Masamda Hayallerimi Yazıyorum ve Umut Işığı’ projelerini sosyal sorumluluk adına çok önemli bulduklarını, böyle projelerin engelli, yetim ve öksüz vatandaşlar başta olmak üzere dezavantajlı kesime güç katacağını belirttiler.

Milletvekilleri Arskan ve Kılıç, Selim’in sosyal projeleri hayata geçirmekte diğer ilçelere örnek olacak bir konumda olduğunu, çalışmalarından dolayı Kaymakam Erdinç Dolu’ya ve projede emeği geçen çalışanlara teşekkürlerini ileterek, projenin Selim halkına hayırlı olması dileğinde bulundular.

Selim Kaymakamı Erdinç Dolu, ‘Bilge Kadın Güçlü Kadın projemizle Selim’li kadınların bilgili, güçlü bireyler olmasını ve onların sağlıklı nesiller yetiştirmesi için kapasitelerini arttırmak, Umut Işığı Projesiyle ekonomik durumu gözetilmeksizin babası, annesi veya her ikisi de vefat etmiş topluma emanet çocuklar ile engelli bireylere karşı maddi manevi sorumluluklarımızı yerine getirmek ve Masamda Hayallerimi Yazıyorum Projesiyle de Selim Merkez ve Köylerinde öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerin eşit imkanlara sahip başarılı bireyler haline gelmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

Daha sonra Masamda Hayallerimi Yazıyorum Projesi Kapsamında 100 başarılı öğrenciye 100 temel eser ve çalışma masası hediye edilirken, millletvekilleri Kaymakam Erdinç Dolu ve İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program sonrası Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret eden Milletvekilleri Ahmet Arslan ile Prof. Dr. Yunus Kılıç, burada engelli çocuklarla yakından ilgilenip, onlarla sohbet ettiler. Daha sonra Ebru sanatı gösterimi izleyen Milletvekillerimiz Ahmet Arslan ve Prof.Dr. Yunus Kılıç’a öğrenciler tarafından birer Ebru resmi hediye edildi.