Öğretmenler günü dolayısıyla saat 10.00’da Atatürk Anıtına Milli Eğitim çelengi konuldu. Bir dakikalık saygı duruşu yapıldı, istiklal marşı söylendi.

Çatalzeytin Çok Programlı Anadolu Lisesinde saat 14.30’da öğretmen Buse Topçuoğlu’nun sunumuyla öğretmenler günü programı başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Ünal, emekli öğretmen Ergun Usta, Paşalı Ortaokulu Din Kültürü Öğretmeni Uğur Topaçoğlu Öğretmenler Günü ile ilgili konuşmalar yaptılar. Sedat Ünal “Öğretmenlik insanlık tarihinin en önemli mesleğidir. En çok sevilen öğretmen en çok seven öğretmendir. Öğretmen yarını bir gün önceden yaşayabilendir. Öğretmen hiçbir zaman emekli olamaz ancak resmiyette emekli olur” dedi. Ortaokul şiir yarışması birincisi Kader Uslu, ortaokul kompozisyon yarışması birincisi Kardelen Çetinkaya, İlkokul şiir yarışması birincisi Sena Gençtürk, lise mektup yarışması birincisi Sevgi Özmen, lise anı yarışması birincisi Yazgı Bozkurt şiir ve kompozisyonlarını okudular.

24 Kasım Öğretmenler Günü mesajlarını içeren videolar bölümler halinde gösterildi. Mesleğe yeni giren öğretmenler yemin etti. Şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve masa tenisi ve tavla turnuvasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Çatalzeytin’de oturan emekli ve çalışan öğretmenler Abana Tatilya Otel’de akşam yemeğinde buluşacaklar.