AK Parti Bozkurt İlçe Başkanlığı 5. Olağan kongresi gerçekleştirdi. Mehmet Balta Yeniden Başkan seçildi.

Belediye Düğün Sarayında yapılan Kongrede, tek liste ile seçime giden Mehmet Balta ve yönetim kurulu üyeleri genel kurula katılan 210 delegenin 207’sinin oyunu alarak yeniden göreve seçildiler. Kongrede partililere hitap eden İlçe Başkanı Balta, AK Parti’nin geçmişe göre çok daha iyi konumda olduğunu belirti ve geçmişte yapılan hizmetler için önceki belediye başkanı Engin Canbaz’a teşekkür etti. İlçeye hükümetleri zamanında yapılan hizmetleri de sıralayan Başkan Balta, “Haziran 2015 seçimlerinde, 330’un üzerinde milletvekili kadrosunu meclise taşımak zorundayız. Daha güçlü, sağlam duran bir Türkiye istiyorsak bugün daha çok çalışmak zorundayız.” dedi.

Sık sık yeni nesil vurgusu yaptığı konuşmasında ünlü şair Abdurrahim Karakoç’un, İsyanlı Sükût şiirinin ilk iki kıtasını da seslendiren Başkan Balta salonu dolduran delegelerden tam not aldı. AK Parti İl Başkanı Metin Çelik’te konuşmasında, AK Parti’nin 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Bozkurt’tan yüzde 75 oy aldığına dikkat çekerek, AK Parti olarak Kastamonu’ya büyük hizmetler yaptıklarını belirtti ve yaptıkları hizmetlerden çeşitli örnek verdi.

Seçilen yeni yönetim kurulu; Mehmet Balta (başkan), Ahmet Karademir, Dilek Gümüş, Şükrü Aydın, Hasan Orhun Dinçer, Sümeyye Aydın, İsmail Balgan, Mustafa Yücetürk, Mehmet Demir, Seda Köse, Oğuz Yiğit, Yaşar Dursun Çakar, Hüseyin Görkan, Gülten Atatepe ve Cemal Çaylak’tan oluştu. Kongreye, AK Parti İl Başkanı Av. Metin Çelik, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Tosya Belediye başkanı Kazım Şahin, Ağlı, Tosya, Çatalzeytin, İnebolu ve Abana AK Parti ilçe başkanları, MHP Bozkurt İlçe başkanı İbrahim Demir, il genel meclisi üyeleri ve partililer katıldı.