Devrekani çayının ikiye böldüğü ve yeşili ile göz kamaştıran Kastamonu ‘nun Azdavay ilçesine yeni yapılan seyir terası ile kuş bakışı izlemek mümkün.

Azdavay Belediye Başkanlığı ve Azdavay Kaymakamlığı işbirliği ile Merkez Mahallesi’nde yapılan Seyir terası ilçeye kuş bakışı ile görenleri büyülüyor. Geçen yıl çalışmalarına başlanan ve büyük oranda tamamlanan seyir terasının ilçeye hakim bir tepesine kurulduğunu söyleyen Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Azdavay’da bu güzellikleri insanların daha iyi ve rahat bir ortamda görebilmeleri ve hafızalarında hep canlı kalacak bir hatıra bırakmak istediklerini için hazırlanan seyir projesinin büyük oranda tamamlandığını söyledi.

Önümüzdeki süreçte seyir terası bünyesinde bir kafe planladıklarını söyleyen Civelek, Azdavaylıların yanı sıra ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin özellikle gün doğumu ve gün batımını izleyebilmeleri için mükemmel bir mekan hazırladıklarını ifade etti. Azdavay’ın dağlarının ardından doğan ve batan güneşin oluşturduğu muhteşem güzellikleri görmek için birçok kişinin seyir terasına geldiğini söyleyen Civelek proje bittiğinde ilçenin önemli bir kazanım elde edileceğini belirtti.