Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Barutçuoğlu Alışveriş Merkezine, tanıtım standı kuruldu.

Barutçuoğlu Alışveriş Merkezine kurulan stant da görevliler, vatandaşları organ bağışı konusunda bilgilendirerek, organ bağışının önemini anlatıyor. Bazı vatandaşlar, yapılan bilgilendirme sonrasında organ bağışında bulundular.

Kastamonu İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Kıvanç Özdemir, her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında Organ Bağışı Haftasının kutlandığını hatırlatarak, “Bizlerde bu kapsamda çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu yüzden Barutçuoğlu Alışveriş Merkezine stant kurduk ve burada farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Organ Bağışı konusunda halkımıza stant da bilgilendirme yapıyoruz, halkımızı organ bağışının önemini anlatıyoruz. Genellikle vatandaşlarımız, organlarını bağışlamak istiyor ama nereye başvuracaklarını tam olarak bilemiyorlar. Bu amaçla bu tür insanlara da yol göstermek istiyoruz. Ayrıca standımızda organ bağışında bulunmak isteyenlere de yardımcı olarak, öncü olmaya çalışıyoruz” dedi.

Organ bağışının dünyada en önemli konuların başında geldiği belirten Dr. Özdemir, “Ülkemizde olsun Kastamonu’da olsun, organ bağışı noktasında vatandaşlarımız her geçen gün daha da bilinçleniyor. Başka hayatlara yardımcı olabilmek adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.

Organ bağışı noktasında Sağlık Bakanlığının yeni bir sisteme geçtiğini bu yüzden eski kayıtların tam olarak ne kadar olduğunu bilemediklerini aktaran Dr. Özdemir, “İki ay oldu yeni sisteme geçeli, bu zaman zarfında 100’den fazla organ bağışında bulunan oldu. Bu rakam bizler için yeterli değil ama her geçen gün daha da artacağını düşünüyoruz. İnşallah yapacağımız çalışmalarla daha da iyi noktaya geleceğiz” ifadelerini kullandı.