Çatalzeytin Şehit Engin Açıkgöz Çok Programlı Anadolu Lisesi toplantı salonunda Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Nurullah Çetin tarafından “İstiklal Marşını Anlamak” konulu konferans verildi.

Saat 15.30’da lise toplantı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başlayan konferansta Prof, Dr. Nurullah Çetin’in özgeçmişi kısaca katılımcılara aktarıldı. Daha sonra kürsüye gelen Çetin “İstiklal Marşımız yalnız 1921 şartlarında yazılmış o dönemin güncel ihtiyaçlarına cevap vermiş değil. Bugün itibariyle günümüz Türkiye’sinin de sosyal, siyasi, kültürel, ekonomik pek çok sorununa cevap veren temel bir veridir. İstiklal marşı bizim millet oluşumuzun Türk Milleti olarak birlik, beraberlik içerisinde uyumlu, ahenkli bir toplumsal bir yapı içerisinde yaşıyor olmamızın da bağımsız bir vatan, hür bir devlet oluşumuzun da temel metinlerinde birisidir. Adeta bizim kimlik belgemizdir.” dedi.

Konferansa Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Ünal, İlçe Emniyet Amiri Halil Özkan, İlçe Hastanesi Başhekimi Dr. Mehmet Alçı, AKP İlçe Başkanı Sinan Karadağ, daire amirleri, öğretmenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldılar.

Konferans sonunda Prof. Dr. Nurullah Çetin’e İlçe Milli Eğitim Müdürü Sedat Ünal tarafından Çatalzeytin hava fotoğrafının yer aldığı tablo hediye edildi. Çetin kendisinin kaleme aldığı kitaplarını okurlarına imzaladı.