MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan mevcut hastanenin rehabilite edilmesini istedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun katılımıyla 400 yataklı yeni devlet hastanesinin temel atma törenine katılan Emin Çınar, yeni hastanenin 750 gün sonra hizmete gireceğini hatırlatarak, mevcut hastanenin rehabilite edilmesi gerektiğini söyledi.

Kastamonu’nun yeni hastanenin temelinin atılmasıyla birlikte tarihi bir gün yaşadığını belirten Çınar, “2002 yılına baktığımız zaman sağlık açısından çok önde olan Kastamonu son 12 yıl içinde maalesef devletten sağlık alanındaki hizmetleri alamamıştır. 2011 yılında ben göreve geldiğimden bu yana Kastamonu2nun değişik problemleri ile alakalı mecliste bu sıkıntıları dile getirmeye çalıştım ve bu gün bu hizmette de bu atılan bu temelde de muhalefet değil Kastamonu2nun öz evladın olarak bir emeğimizin olduğunu düşünmekteyim. Bu gün burada sağlık adına yapılan yatırımların bölgemize ve ilimize hayırlı bir hizmet olacağına inancım tamdır” dedi.

İktidar partisinin 400 yataklı devlet hastanesini 2015 yılında hizmete açmak amacında olduğunu ifade eden Çınar, “Yapmış olduğum takibe göre, hastane 2017’den önce hizmete girmeyecek. Kastamonu, 750 gün sonra yeni hastanesine kavuşacak. Bu yüzden mevcut hastanenin de elden geçirilmesini ve gerekli iş ve işlemlerin yapılması için Sayın Bakanımızdan ödenek talebimiz var” şeklinde konuştu.