Eğitim-İş Kastamonu Şubesine bağlı öğretmenler, 17-21 Kasım 2014 ile 01-12 Aralık 2014 tarihlerini kapsayan haftalarda, nöbet ücreti ödenmemesi durumunda nöbet tutmayacaklarını açıkladılar.

Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, eğitim çalışanlarının, asli görevlerinden olmayan ve sorumluluğu son derece geniş olan nöbet hizmetinin karşılığı olarak bir ücret alamaması, iç hukuka ve uluslararası mevzuata aykırı nitelik taşıdığını belirterek, “Yasal dayanağı bulunmayan ve ücreti ödenmeyen bir hizmet ise angaryadır. Bu bağlamda, Eğitim-İş olarak geçtiğimiz yıl gerçekleştirmiş olduğumuz, nöbetin ücretlendirilmesi ve norma sayılması talepli Nöbet Tutmama Eylemi, üyelerimiz ve eğitim çalışanları tarafından büyük destek görmüştü. Eğitim-İş’in gündeme taşıdığı bu taleple ilgili bazı sendikaların, nöbetin ücretlendirilmesi konusunda cılız ve hedefi doğru koymayan kimi yaklaşımlarına da tanık olunmaktadır. Eğitim-İş, nöbet tutan eğitim çalışanının “boş geçen derslere girme karşılığı” ek ders ücreti alması gibi konunun kapsamını daraltan yaklaşımı kabul etmemekte, ilk nöbet eyleminde olduğu gibi, nöbetin ücretlendirilmesini ve norma sayılmasını talep etmektedir. Eğitim çalışanlarının gerçek temsilcisi olan sendikamız, emekçilerin gerçek özlük ve ekonomik haklarını geliştirmek için doğru ve haklı talepleri gerçek eylem biçimleriyle ortaya koymaktadır” dedi.

Bu kapsamda haklı taleplerinin tekrar gündeme taşınması, nöbet görevinin yasal bir statüye sokulması, ücretlendirilmesi ve ek ders görevinden sayılarak norm kadro ile ilişkilendirilmesi için 17-21 Kasım 2014 ile 01-12 Aralık 2014 tarihlerini kapsayan haftalarda nöbet görevini yerine getirmeyeceklerini ifade eden Bal, “Başta üyelerimiz olmak üzere bütün eğitim çalışanlarını eyleme katılmaya ve destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.