Kastamonu’da severek evlendiği eşinin evi terk etmesi sonrası borcunu ödeyemeyen genç kadın, imzaladığı senetler yüzünden hapis cezasına çarptırıldı. Bu kapsamda Cideli iş adamı Murat Demir, genç kadının üzerinde bulunan icra dosyasını kaldırarak yardım elini uzattı.

Kastamonu’nun Esentepe Mahallesinde ihtiyaç sahibi aileler için yapılan TOKİ konutlarından ikamet eden Semra Kadiroğlu (27), 2012 yılının başlarında severek evlendiği eşinin evi terk etmesi sonrası hayatı karardı. Evlenirken evlerine aldıkları eşyalar için yapılan senetlere eşine güvendiği için imza atan Semra Kadiroğlu, bir süre sonra eşinin işten çıkması ve ardından evi terk etmesi nedeniyle senetlerini ödeyemez hale geldi. Daha sonra icralık olan Semra Kadiroğlu, bu zaman zarfında da borcunu ödeyemediği için mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı. Yaptığı evlilik sonrası hayatı kararan genç kız, eşinin evi terk etmesi ve ardından üst üste gelen icralar nedeniyle meme kanseri hastalığına yakalandı. Kemoterapi tedavisi görmesi gereken ve sosyal güvencesi bulunmayan Semra Kadiroğlu, parası olmadığı için tedavi göremiyor.

Bu kapsamda yardım elini uzatan ve genç kadına sahip çıkan Cideli işadamı Murat Demir, Semra Kadiroğlu’nun üzerinde bulunan bir icra dosyasını kaldırdı. İhlas Haber Ajansı Kastamonu Şubesinin kanalıyla yapılan haberler doğrultusunda avukatlarına talimat vererek konunun araştırılmasını isteyen Cideli işadamı Murat Demir, daha sonra kendisine verilen bilgiler ışığında genç kadına yardım edilmesini isteyerek genç kadının üzerinde bulunan bir icra dosyasının kaldırılmasını sağladı.

İstanbul’da Güven Kepçe Makine İç ve Dış Tic. Ltd. Şti’nin sahibi Cideli iş adamı Murat Demir’e kendisine sahip çıktığı için teşekkür eden Semra Kadiroğlu, büyük mağduriyet duyduğunu belirtti.

Siirt’ten sadece 300 TL miktarında para geldiğini ve başka bir yerden yardım görmediğini anlatan Semra Kadiroğlu, devletin kendisine sahip çıkmadığını belirterek, tam ümitlerini kaybettiği anda Cideli işadamı Murat Demir’in hapis cezası bulunan bir icra dosyasının ücretini ödeyerek kaldırdığını söyledi.

Semra Kadiroğlu, borcunun bir kısmının ödendiğini ifade ederek, diğer kısmının da ödenmemesi durumunda Kocaeli’nde kapalı cezaevinde hüküm giyeceğini belirtti.