Çatalzeytin’de 03 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla bir hafta boyunca etkinlikler düzenlendi.

Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmeye çalışılan etkinliklerde Mermerpark’ta bulunan Atatürk Anıtına Otizm Engelliler Derneği çelengi konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin ardından Dernek Başkanı Fatma Cincioğlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Cincioğlu “ Muhtemelen iki gün boyunca da bu hep böyle olacak pazartesi günü her şey normale dönecek. Bu şoku atlatacağız bundan eminin ne yazık ki nüfusunun yüzde 12 ile yüzde 13 civarı engelli olan bu ülkede senede 1-2 gün hatırlanmak ne kadar üzücü ve ürkütücü bir durum. Biz bir şey istemiyoruz. Biz 1 günlük saltanat da istemiyoruz. Engellilerimizin kalktığı daha güzel günler dileğiyle saygılar sunarım” dedi.

Farkındalık Haftası dolayısıyla Yunus Emre İlkokulu toplantı salonunda program düzenlendi. Programda Milli Eğitim Şube Müdürü Bilal Altan, Otizm Engelliler Derneği Başkanı Fatma Cincioğlu, Fatma Özcan ve İlçe Hastanesi Başhekimi Mehmet Alçı konuşmalarını yaptılar. Program sonunda görme engelli Naim Özcan istek üzerine 2 adet şarkı seslendirdi.

Farkındalık haftası dolayısıyla yapılan program kapsamında bugün engelli vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilecek. 07 Aralık 2014 günü saat 19.00 ile 24.00 arasında Işık Manço konseriyle hafta sona erecek.