Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, Kastamonu Yıldırım Gençlik ve Spor Kulübünün organize ettiği ‘Genç Eller, Ahşaba Tarih İşler’ projesi kapsamında Gazeteci-Yazar Ahmet Baysan, gençlere seminer verdi.

Kastamonu Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminerde, Gazeteci-Yazar aynı zamanda Seyid Ahmet Siyahi ve Halidiye Kütüphanesi Derneği Başkanı ve Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Baysan, gençlere Kastamonu’nun manevi dinamiklerini anlattı.

Seyyid Ahmet Siyahi Hazretlerinin hayatından kesitler aktaran Baysan, Kastamonu’da bulunan büyük evliyalara hizmet etmenin önemli bir görev olduğunu belirterek, “Hepimiz tarihimize sahip çıkmayı birinci önceliğimiz kabul etmeliyiz” dedi.

Gençlerin bilimsel ve akademik çalışmalara da önem vermelerini isteyen Ahmet Baysan, “Milli ve manevi değerle bağlı birikimli ve donanımlı gençlerin Ahmet Siyahi hazretleri gibi yarınları aydınlatmaya devam edecek. Bu amaçla kendilerini yetiştirmeleri gerekiyor” diye konuştu.

Üniversite ve lisede okuyan çok sayıda öğrencinin katıldığı seminer sonrası gençler, Kırkçeşme Mahallesinde bulunan Seyyit Ahmet Siyahi Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek, 137 yıllık Halidiyye Kütüphanesini gezdiler. Burada kütüphane görevlisi tarafından gençlere kitap hediye edildi.