2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü, okullarda aşısı çalışmalarına başladı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonu gerçekleşen aşı programı, Orhan Şaik Gökyay ilkokulunda yapılmaya başladı.

Kastamonu Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Dr. Sevgi Aytaç tarafından öğrencilere, aşının önemi ve neden aşı olmamamız gerektiği konulu bilgiler verildi. Velilerinin de katıldığı etkinlikte, aşı olan öğrencilere Vali Şehmus Günaydın tarafından Halk Sağlığı Müdürlüğünce hazırlanan “Aşı Kahramanlık Sertifikası” takdim edildi.

“ÇOCUKLARIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN AŞI YAPILMALI”

Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında uygulanan Ulusal Çocukluk Dönemi Aşılama Takvimine göre, ilkokul birinci sınıflara KKK denilen aşının yapıldığını belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, “Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa bölgesinde 2005 yılından bu yana çeşitli ülkelerde kızamık salgınları yaşanması için KKK aşısı yapıyor. Bu kapsamda, Eylül 2014 tarihi itibari ile 48-66 ay arasındaki çocuklara KKK aşısı anasınıfında uygulandığı takdirde, bu çocukların ilkokul birinci sınıfa başlamalarıyla aşı tekrar uygulanmıyor” dedi.

Barkod okutma sistemi sayesinde hangi öğrenciye hangi lot numaralı aşının yapıldığının anlaşıldığını ifade eden Kutlu, “Teknolojinin tüm imkanları kullanılarak sağlıklı ve güvenilir bir şekilde çocuklarının aşılarının yapılması, evlatlarının emin ellerde olduğunun bilinmesi tüm velilere de huzur verdi” diye konuştu.