Kastamonulu özel sporcular, Antalya ve Karabük’te düzenlenen yarışmalarda toplamda 7 madalya alarak Kastamonu’yu gururlandırdı.

Sorun birleştirici gücünden yararlanarak, özel eğitim gereksinimi olan bireylerin sosyal hayata katılımlarını destekleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye, daha çok sayıda sporcuya ulaşmak için ‘Biz Özeliz Bağışlayın’ kampanyasını hayata geçirdi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya’da düzenlenen şampiyonaya 7 bölgeden Down Sendromlu, otistik ve zihinsel engelli yaklaşık bin sporcunun katıldığı turnuvaya Kastamonu’yu temsilen Özel Akay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Spor Kulübü sporcuları katıldı.

Özel Olimpiyatlar Onursal Başkanı Dilek Sabancı’nın açılış konuşmasıyla başlayan oyunlarda mücadele eden Özel Akay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Spor Kulübü sporcuları, müthiş bir başarıya imza attı. Antalya ve Karabük’te düzenlenen müsabakalara 5 sporcu ile katılan Özel Akay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Spor Kulübü sporcuları elde ettiği başarılarla düzenlenecek olan bir sonraki müsabakalarda Kastamonu’yu temsil etme hakkı kazandı.

Karabük’te düzenlenen atletizm dalında yıldızlar kategorisinde yarışan Selahattin Kuşçu, 50 metrede birinci, gençler kategorisinde yarışan Oğuzhan Ünal 50 metrede ikinci, gençler kategorisinde yarışan Şeref Yavuz 100 metrede üçüncü, yıldızlar kategorisinde yarışan Serdar Şahin ise 100 metrede üçüncü oldu.

Antalya’da gerçekleştirilen yüzme müsabakalarında ise Fuat Zafer Altıkulaç 3 madalya birden alarak büyük bir başarıya imza attı. Fuat Zafer Altıkulaç, 8-11 yaş kategorisinde 100 metre serbest stilde bölge birincisi, 50 metre serbest stilde bölge birincisi ve 100 metre sırt üstü stilde bölge birincisi olarak 3 altın madalyanın sahibi oldu.

Oyunlar genelinde 5 sporcuyla toplamda 7 madalya almayı başaran sporcuların yine büyük gurur kaynağı olduğunu söyleyen Kulüp Antrenörü Beden Eğitimi Öğretmeni Lütfiye Kimbir, “Öncelikli hedefimiz çocuklarımızın yarışmalara katılması ve spor yapmaları, kendilerinin güvenlerini kazanmaları, toplum içerisine girerek bir şeyler yapmalarını sağlamak, çocuklarımızın ailelerinden bağımsız bir şekilde topluma karışmalarını sağlamak bizim hedeflerimizdir. İkinci hedefimiz ise yarışmalara katıldıktan sonra dereceye girerek dünya şampiyonluğuna katılmalarını sağlamaktır. Dünya Şampiyonası’nda dereceye girdikleri zaman zaten Milli Sporcu statüsüne kavuşmuş oluyorlar. Milli Sporcu olduktan sonra da kamuda istihdam konusunda öncelikli hale geliyorlar. Kamuda istihdam edilen sporcularımız topluma daha iyi entegre oluyorlar. Ailelerine bağımlı olmaktan sıyrılarak kendi ayakları üzerinde durmayı daha rahat öğreniyorlar. Bizim ana gayemiz aslında bu. Bunu başarabildiğimiz zaman asıl mutluluğa kavuşmuş oluruz” dedi.

Kulüp Başkanı Akay Yücebıyık ise, “Çocuklarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Her zaman olduğu gibi yine hepimizi sevince boğdular. Aldıkları eğitimler sayesinde neleri başarabildiklerini bir kez daha hepimize kanıtladılar. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Bu başarıda emeği geçen, başta ailelerimiz olmak üzere antrenörlerimizi, teknik ekibimizi, öğretmen arkadaşlarımızı, bizleri yalnız bırakmayan gönül dostlarımızı ve diğer tüm personellerimizi yürekten kutluyorum” diye konuştu.