Kastamonu’nun Azdavay ilçesinde yetim ve öksüz çocuklarla aileleri için yemekli program düzenlendi.

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Azdavay Kaymakamı Ali Güner, Pınarbaşı Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı, Ağlı Kaymakamı Adnan Şen, Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek, ilçe protokol mensupları, şehit ve gazi yakınları, yetim ve öksüz çocuklar la ailelerinin katıldığı Azdavay Kaymakamlığınca düzenlenen ‘Biz Bir Aileyiz’ isimli programda Vali Günaydın ve Kaymakam Güner konuşma yaptılar, öğrenciler şiirler okudu, mizahi karakterlerin canlandırıldığı tiyatro gösterisi sundular ve şarkılar seslendirdiler.

Konuklara hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Kaymakam Güner “Programı düzenlemedeki amacımız acılarınızı tekrar yaşatmak değil yalınız olmadığınızı göstermektir. Her zaman kapımız sizlere açıktır. Gidenlerin geri dönmeyeceğini yerlerinin doldurulamayacağını biliyoruz. Sizlerin okuması ve iyi bir eğitim alabilmesi için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isterim. Unutmayın ki biz bir aileyiz ‘dedi.

Vali Günaydın ise programa katkı yapan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında yardımlaşmanın öneminden bahsederek ‘Dinimiz ve geleneğimiz bize sosyal yardımlaşmayı ve kaynaşmayı emrediyor. Sıkıntıya düştüğümüzde komşularımız ve büyüklerimizin yardımını görüyoruz. Siftah etmeyen esnaf komşusuna ben siftah ettim diye müşteri gönderen esnaflarda bunun göstergesidir “ diye konuştu.

Öksüz ve yetim çocuklarla tek tek ilgilenen Vali Günaydın ve Kaymakam Güner onlara hediyeler vererek ailelerinin hal ve hatırını sorarak sohbet ettiler.