Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu’ya engelli yaşam merkezinin kurulması için çalışma başlatılmasını istedi.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kendisini ziyaret eden, engelli öğrenciler ile ailelerinin talep ve isteklerini dinledi.

Engellilerin sorunlarını çok iyi bildiğini açıklayan Başkan Babaş, kendisinin de Sakatlar Derneğinin bir üyesi olduğuna dikkati çekerek, “Engelli olmak, engellilerin kendi tercihi değil. Bizler hepimiz birer engelli adayıyız. Bu sebeple engellilerin sıkıntılarını kendi sıkıntımız olarak görüp, onların daha iyi şartlarda yaşamaları için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Siz engelli anneleri, çocuklarınızın bakımı için büyük bir çaba ve emek sarf ediyorsunuz. Bu çabalarınız için siz, cefakar annelerimize bir kez daha minnettarım” dedi.

Engelli annelerinin talep ve isteklerini değerlendiren Başkan Babaş, “Annelerimizden gelen Engelli Yaşam Merkezi talebini yerine getireceğiz. Engelli Yaşam Merkezi yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla görüşeceğim. Ayrıca bu konuda ilgili birimlere de çalışma yapılması noktasında talepte bulunacağım” diye konuştu.

Ziyarette Babaş, engelli öğrencilere ve ailelerine çeşitli hediyeler vererek, günlerini kutladı.