Kastamonu’da bir hayırsever tarafından okul yapılması için bağışlanan fakat daha sonra lojman yapılmak istenilen bina, Halk Eğitim Merkezine devredildi.

Kastamonu’nun Kuzeykent Mahallesinde bahçe içerisindeki villa ile arsa, hayırsever vatandaş Metin Boyacıoğlu tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne okul yapılması için bağışlandı. O dönemin Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz tarafından lojman olarak kullanılmak istenilen bina, yaklaşık 1,5 yıldır anlaşmazlık nedeniyle bekletiliyordu. Son olarak Vali Şehmus Günaydın ve Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çelik, kendilerine tahsis edilen binada incelemelerde bulunarak lojman yapılması planlanan binanın Halk Eğitim Merkezine verilmesini kararlaştırdı. Halk Eğitim Merkezi tarafından kullanılacak olan binada, çeşitli kursların açılarak, vatandaşların bu kurslardan yararlanacağı öğrenildi.

Hayırsever Metin Boyacıoğlu, daha önceden Milli Eğitim Müdürlüğüne okul yapılması için tahsis edilen fakat daha sonra lojmana çevrilmek istenilen binanın Vali Şehmus Günaydın ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çelik’in duyarlı davranışı sonrası Halk Eğitim Merkezine Müdürlüğüne tahsis edildiğini söyledi. Vali Günaydın ve Milli Eğitim Müdürü Çelik’e duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür eden Metin Boyacıoğlu, bu binada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından çeşitli kursların açılacağını ve bu kurslardan da vatandaşların yararlanacağını belirtti. Uzun zamandır sürüncemede olan binanın hayırlı bir iş için kullanılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Boyacıoğlu, bu kapsamda Milli Eğitim Müdürlüğü, Kastamonu Valiliği ve kendileri arasında yeniden bir protokol imzalandığını belirterek, binanın Kastamonu halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ayrıca Boyacıoğlu, daha önceden Kuzeykent Mahallesinde şu anda eğitim-öğretim veren Yıldız Adnan Konyalı Anaokulu’nu da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışlamıştı.